Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το κόμμα Λαφαζάνη η ηθική της αριστεράς
που λάβωσε και ο μέγιστος Μανώλης Γλέζος



Απρόσμενα την απάντηση στον Λαφαζάνη (που πήρε τον ρόλο Τσιριμώκου του 50 χρόνια συν ένα μήνα μετά) την έδωσε το ιστορικότερο στέλεχος της αριστεράς ο κ. Μανώλης Γλέζος. «Εγώ αν δεν κατεβούν ενωμένες οι αντιμημονιακές δυνάμεις» είπε με παρούσα την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ψηφίσω ΚΚΕ. Κι έχει δίκιο. Εκτός ότι είναι το μόνο κόμμα σταθερό στις θέσεις του, δεν κατηγορεί ότι υποστήριζε. Όπως κάνει ο Λαφαζάνης και η παρέα του.
Είδε λέει ο κ. Παναγιώτης πως ο ΣΥΡΙΖΑ Μαξίμου, όπως αποκαλεί τον εν απομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, πως έκανε στροφή νωρίς, Γιατί δεν βγήκε να το καταγγείλει; Γιατί ήθελε να «προσκυνά» τον κ. Πούτιν ως υπουργός της Ελληνικής κυβέρνησης;
Και αν δεν ήθελε να το τραβήξει τόσο, που το βρίσκω αρκετά λογικό, γιατί δεν έκανε το ΛΑΕ (κατά το ΛΑΟΣ) πιο νωρίς να δώσει σήμα και σε μας τον απλό κόσμο πως κάτι αλλάζει; Όχι να ρίξει την κυβέρνηση αλλά να τη στηρίξει, όπως στα τέλη του 2011 το ΛΑΟΣ στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αλλά εκτός αυτού αν θυμάμαι καλά η βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν πως αν διαφωνήσουν με το κόμμα, θα παρατηθούν και θα παράδωσαν την έδρα. Δεν το έκαναn για το καλό μας. Εκτός τον κ. Κοδελά, βουλευτής Αργολίδας που εξέφρασε την πρόθεσή του να παρατηθεί αλλά δεν πρόλαβε. Όλοι οι άλλοι κράτησαν την έδρα τους ξεφτιλίζοντας την «αριστερή ηθική» Κι όχι μόνο αυτό αλλά υπο την ανοχή της κ. Κωνσταντοπούλου έκανε κόμμα, το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη, στο «και ένα» για να μην πάρει η «Χρυσή Αυγή» την Τρίτη διρυρευνιτική εντολή, οι δημοκράτες.
Και φυσικά του έδωσε την απάντηση ο κ. Γλέζος.
Θα ψηφίσω ΚΚΕ λέει το μόνο κόμμα που έχει εναλακτική πρόταση από αυτή που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να μην υποκύψουμε αλλά να χορέψουμε τον «χορό του Ζαλόγγου»
Την απάντηση στους Λαφαζάνιδες την έδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Που μοιάζει πιο πολύ με το ΚΚΕ παρά με τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ πόσο μάλλον με το ΛΑΕ.
Δεν θα κάνουμε τους είπε συμφωνία μόνο σε αντάλαγμα κάποιες έδρες. Αν θέλετε συμφωνία θα δούμε τους πολιτικούς στόχους. Τι θέλουμε να κάνουμε δηλαδή.
Μ’ αυτά κι αυτά το Λαφαζανικό Μέτωπο, ΛΑΕ, εγώ νόμιζα πως τον συγκεκριμένο όρο τον χρησιμοποιούν οι φασίστες αλλά ακούγεται ευρέος από πολιτευτές του Λαφαζάνη, δεν το βλέπω να πιάνει πάνω από 2,5%
Τι λέω, το ΛΑΕ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το ΛΑΟΣ.
Τι δεν κατεβαίνει στις εκλογές του Γιώργου Καρατζαφέρη;
Λέτε σε μερικά χρόνια αυτό του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα είναι σε πιο καλή θέση;
Και θα τα θυμόμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου