Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η Σοφί Μαρσό αρνήθηκε το μετάλλιο
της «Λεγεώνας της Τιμής»



Προχθές (Τρίτη 15/3) είχα αναφερθεί (και αναδημοσιεύσει) σε κείμενο της Ελληνίδας ηθοποιού κ. Ζωής Λάσκαρη. Χθες (Τετάρτη 16/6) όλα τα ΜΜΕ, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως, με την επίσκεψη της, Αμερικανίδας Χολιγουντιανής ηθοποιού, κ. Αντζελίνας Τζολί Angelina Jolie στην Ελλάδα. Ήρθε για να δει με τα ίδια της τα μάτια τί γίνεται με τους μετανάστες. Θα αναφερθώ σήμερα σε μια άλλη σπουδαία διεθνούς φήμη, γαλλίδα αυτή τη φορά, ηθοποιό. Η Σοφή Μαρσό Sophie Marceau (φωτο) αρνήθηκε το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο παράσημο της Γαλλικής Δημοκρατίας, την ανώτατη διάκριση της "Λεγεώνας της Τιμής"! 
* * *


Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην τιμητική διάκριση του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής εμφανίστηκε η γαλλίδα ηθοποιός Σοφί Μαρσό, αρνούμενη να παραλάβει το σχετικό μετάλλιο.
Τον περασμένο Μάιο, ο Φρανσουά Ολάντ απένειμε το εν λόγω μετάλλιο στον υπουργό Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Ben Nayef (κληρονόμο του θρόνου, του παιδόφιλου δικτάτορα Σαούδ. Τον λακέ των νεοαποικιοκρατών, ο οποίος μαζί με Τουρκία, Ισραήλ και Κατάρ εξοπλίζουν, εκπαιδεύουν και χρηματοδοτούν τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τους αποκεφαλιστές στη Συρία. Επίσης βομβαρδίζει αδιάκοπα τον λαό της Υεμένης!),  προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία. Αρκετές προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και η Σ. Μαρσό, άσκησαν έντονη κριτική σε αυτήν την επιλογή του γάλλου προέδρου, επισημαίνοντας την κατάσταση στη χώρα αναφορικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ίδια αρνήθηκε να αποδεχθεί τη σχετική διάκριση, η γαλλίδα ηθοποιός με ανάρτηση της στο twitter παρέπεμψε σε άρθρο της Le Monde με τίτλο «Η Λεγεώνα της Τιμής για τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας. 154 εκτελέσεις τον τελευταίο χρόνο στη χώρα του» και σημείωσε: «Για αυτό τον λόγο αρνήθηκα τη Λεγεώνα της Τιμής»
Μεταξύ αυτών που έχουν αρνηθεί να παραλάβουν το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής είναι η Catherine Deneuve αλλά και ο γνωστός οικονομολόγος Thomas Piketti.

Αναδημοσίευση: thetoc.gr Πηγή: sibilla-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου