Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Οι πρόσφυγες ΔΕΝ κατέβασαν την Παναγιά
και ΔΕΝ απαίτησαν να μην χτυπάνε τις καμπάνες



Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο internet, Blogοσφαιρα και Facebook η παρακάτω είδηση:
Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από φανατικούς πρόσφυγες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους τους προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούποληςπρος σίτισή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου πρόσφυγες.
Όπως μπορεί να δει κανείς το κείμενο γράφτηκε την περασμένη Δευτέρα 23/3. Κι έκανε μεγάλο κύκλο τόσο στο Facebook όσο και σε διάφορα blog με την μέθοδο του copypaste δηλαδή της αντιγραφής. Αυτοί που το διέδωσαν είτε είναι ιδεολογικά ξενοφοβικοί να μην είμαι υπερβολικός και πω Χρυσαυγίτες ή φασίστες. Κι αυτό γιατί ξενοφοβικοί υπάρχουν σε όλο το φάσμα των κομμάτων της Βουλής, κι όχι μόνο.
Η μία κατηγορία που διέδωσαν το κείμενο αυτό  λοιπόν είναι οι ξενοφοβικοί και η άλλη οι αφελείς. Αυτοί που ό,τι διαβάσουν το πιστεύουν είτε στο Ίντερνετ είτε σε εφημερίδες, όπως κι ότι ακούνε στις τηλεοράσεις ή τα ραδιόφωνα.
Η Ιερά Μητρόπολις Ελευθερουπόλεως έβγαλε σύντομα δελτίου τύπου – διάψευση για την είδηση. Αναφέρει πως γράφτηκε στη τοπική εφημερίδα «Νεάπολις – Καβάλας», την εφημερίδα του site στο οποίο βρήκα το κείμενο. Δεν κυκλοφόρησε όμως γιατί δεν εξυπηρετούσε ιδεολογικά και στους «αφελείς» απλά δεν έπεσε στην αντίληψή τους ή αν το έγραψε κάποιος δεν πολυαντιγράφηκε γιατί δεν εξυπηρετούσε ιδεολογικά κάποιους
Όσον αφορά δημοσίευμα της εφημερίδος «Νεάπολις – Καβάλας» την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, που αναφέρεται στο ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη καθώς και ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτιση τους, η Ιερά Μητρόπολη διαψεύδει κατηγορηματικώς την εν λόγω είδηση ως απολύτως ανακριβή.

  • Ουδέποτε ενοχλήθηκαν οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου για το κτύπημα της καμπάνας από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, εξάλλου η απόσταση του Ναού από το κλειστό στάδιο φιλοξενίας είναι τέτοια που δεν ακούγεται ευκρινώς σε αυτή την απόσταση.
  • Ουδέποτε η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διένειμε «πρόσφορα» για την σίτιση των προσφύγων.
  • Όσον αφορά την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αναρτημένη εντός του κλειστού γυμναστηρίου, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στον χώρο αυτό εξ αρχής.

Ο δε σεβασμός των προσφύγων προς τους Ιερείς που διακονούν στη φιλοξενία των είναι αυταπόδεικτος. Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους.
Πριν από αυτή τη περίεργη δημοσίευση, θα περιμέναμε την επικοινωνία της εφημερίδος προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε διάψευση του δημοσιεύματος.
Παρακαλούμε δε τον διευθυντή της εφημερίδας Νεάπολις για την δημοσίευση του ως άνω δελτίου στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Τώρα ο καθένας από εμάς «σερφάροντας»,  που είδε το κείμενο της ψεύτικης καταγγελίας και το πίστεψε καλό είναι να κατατάξει τον εαυτό του σε μία από τις κατηγορίες. Του ξενοφοβικού, ή του αφελούς. Κι αυτό με σκοπό να διορθωθεί, ΑΝ ΘΕΛΕΙ

Αναδημοσίευση: neapolisnews.gr και imelef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου