Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τι είναι τα σημάδια που βλέπουμε καμιά
φορά να… αιωρούνται στα μάτια σας



Σε όλους τυχαίνει, ενώ προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε το βλέμμα μας κάπου να βλέπουμε «διάφορα έντομα» που δεν υπάρχουν να αιωρούνται μπροστά στα μάτια μας. Εγώ τα θυμάμαι «να με επισκέπτονται» φωτεινές και θερμές ημέρες.
Ας δούμε τι είναι αυτά για να μας φύγει η όποια αγωνία που μπορεί να μας δημιουργηθεί για την όρασή μας.
* * *
Λίγο πολύ ο καθένας μας έχει δει κάποιες στιγμές αυτά τα περίεργα διαφανή “σκουλήκια” να επιπλέουν στον αέρα, χωρίς να μπορούν να προσδιορίσουν τι ακριβώς βλέπουν τα μάτια τους εκείνη τη στιγμή...
Αυτά τα... UFO ή αλλιώς ΑΤΙΑ (αφού είναι όντως Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα!) μοιάζουν με ιπτάμενα σκουληκάκια που έχουν κάτσει στα μάτια σας.
Μα, τι είναι τελικά αυτά τα σημάδια;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιστημονική ονομασία τους είναι “muscae volitantes”, το οποίο στα λατινικά σημαίνει “ιπτάμενες μύγες”. Αλλά, φυσικά, μόνο μύγες δεν είναι στην πραγματικότητα.
Τα έχετε δει πιθανώς αυτά τα πράγματα, αν έχετε ρίψει έντονα τα μάτια σας, ή αν έχετε στρέψει το βλέμμα σας προς τον ήλιο.
Αυτά τα “μυγάκια” αποτελούνται στην πραγματικότητα από κομμάτια του ιστού των ματιών, συστάδες πρωτεϊνών, ή ερυθρά αιμοσφαίρια στο εσωτερικό του ματιού. Τα βλέπετε, επειδή δημιουργούν σκιές στον αμφιβληστροειδή.
Για να καταλάβετε λεπτομερώς τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή μέσα στο μάτι σας, δείτε το βίντεο...





Αναδημοσίευση: planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου