Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ρευματοκλοπή στη ΤΟ ΝΔ Ραφήνας
και πρόστιμα από τον Δήμο


Την περασμένη Παρασκευή στο site irafina.gr δημοσιέυτικε το παρακάτω ρεπορτάζ:
Αληθεύει ότι συνεργείο καταμετρητών της ΔΕΗ έκανε ελέγχους το πρωί της Παρασκευής στη Β. Γεωργίου στη Ραφήνα, και διαπιστώνοντας παράνομη ηλεκτροδότηση , προχώρησε στη διακοπή της, μεταξύ άλλων και στα γραφεία που στεγάζουν την τοπική της ΝΔ;
«Κολλάει» άραγε η ιστορία αυτή με την πρεμούρα και την πίεση τοπικών στελεχών , την ίδια κιόλας μέρα, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα παραστατικά και να γίνουν οι απαραίτητες αιτήσεις;
Επειδή λίγα λέγονται, πολλά ακούγονται, αλλά όλοι αποφεύγουν την ουσία τα ερωτήματα είναι απλά:
Ή η ΝΔ έχει ή δεν έχει μέχρι σήμερα νόμιμη σύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος;
Αν έχει είναι αυτονόητο ότι εξοφλούνται οι λογαριασμοί που εκδίδονται ή έστω έχει γίνει κάποια ρύθμιση, και ως εκ τούτου θέμα δεν υπάρχει και να κλείσουν τα στόματα των «καλοθελητών».
Αν δεν έχει (γεγονός αδιανόητο) πώς ηλεκτροδοτείται το γραφείο της όλο αυτό το διάστημα; Η ΔΕΗ τι ακριβώς κάνει; Εκτός αν μιλάμε για «ρευματοκλοπή» ακόμη και από γραφειοκρατική αμέλεια των υπευθύνων της, γεγονός που κανείς δεν θέλει να πιστέψει, ιδιαιτέρως από τη στιγμή που μιλάμε για πολιτικό κόμμα..
Ο Δήμος έχει εισπράξει τα οφειλόμενα, που όλοι οι υπόλοιποι καταβάλλουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ; Αν ναι καλώς. Αν όμως όχι, γιατί σιωπά; Τι ενέργειες έχει κάνει; Ποιόν συγκαλύπτει και γιατί;
Ο εχθρός των σκιών είναι το φως και της σιωπής ο λόγος. Περιμένουμε άμεσα καθαρές απαντήσεις από όλους τους εμπλεκομένους. Για να σταματήσουν μια και καλή ψίθυροι και μισόλογα.
Το ρεπορτάζ αυτό επιβεβαιώθηκε χθες (21/5) από την ΔΕΗ, αλλά η ιστοσελίδα αποκάλυψε πως υπάρχει πρόβλημα και με την υδροδότηση
Διαβάστε το γιατί, φυσικά δεν πρόκειται να το δείτε σε κανένα «κλασικό» Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης:
* * *
Απάντηση – βόμβα από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο, με αφορμή τα ερωτήματα που δημόσια θέσαμε στο ρεπορτάζ της Παρασκευής 18 Μαΐου για την παροχή (;) ρεύματος στα γραφεία της Τοπικής της ΝΔ, με την οποία δημιουργούνται νέα δεδομένα που απαιτούν την άμεση και επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ επί του θέματος.
 Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο irafina.gr , «η παροχή που ηλεκτροδοτεί το ακίνητο του 1ου ορόφου στη γωνία των οδών Βασ. Γεωργίου και Εθνικής Αντιστάσεως είναι κομμένη από 16/2/2016 και υπάρχει σχετική καταχώρηση από το σύστημα της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία καταβολής οφειλόμενων Δημοτικών Τελών.
Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου, μετά από καταγγελία έτερου ιδιοκτήτη με τα αρχικά Α. Π., διενέργησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, αυτοψία για καταγγελία πολεοδομικών παραβάσεων στο κτίριο, που δεν είχαν σχέση με τον ενοικιαζόμενο χώρο για πολιτικά γραφεία.
Ας μην προσπαθούν κάποιοι να εμπλέκουν το Δήμο σε πιθανές έκνομες ενέργειες με ιδιοτελή χαρακτηριστικά, τόνισαν χαρακτηριστικά.
Επίσης διερευνάται ο τρόπος υδροδότησης, αφού στο αρχείο της υπηρεσίας δεν υπάρχει εγγραφή λογαριασμών επ’ονόματι του πολιτικού φορέα που χρησιμοποιεί το χώρο, ούτε κανενός άλλου».
Είναι φανερό πλέον από την απάντηση του Δήμου, ότι πέραν του ζητήματος με τον τρόπο ηλεκτροδότησης (πώς ηλεκτροδοτείται ένα ακίνητο επί 2 χρόνια με κομμένη παροχή, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του δήμου), ανακύπτουν και άλλα ζητήματα , όπως δημοτικά τέλη μη καταβληθέντα, αλλά και ζήτημα με την υδροδότηση του συγκεκριμένου ακινήτου.
Η επανεκλεγείσα πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Ραφήνας Πικερμίου, με την οποία είχαμε επικοινωνία από την περασμένη Παρασκευή που δημοσιοποιήσαμε το θέμα ζητώντας και περιμένοντας από τότε απαντήσεις, δεν μπορεί άλλο να σιωπά κρυπτόμενη.
Οφείλει να δώσει εξηγήσεις αν και τι από όλα αυτά συμβαίνει τελικά, στους πολίτες, τους ψηφοφόρους και τα ιστορικά στελέχη ενός μεγάλου και σοβαρού κόμματος, όπως είναι η ΝΔ, που διεκδικεί την εξουσία, τα οποία είναι αμφίβολο αν γνώριζαν το παραμικρό από αυτήν την υπόθεση, εάν φυσικά έχει βάση, αλλιώς να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Και την ίδια ημέρα ήρθε η επιβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο ακίνητο έχει πρόβλημα με τα δημοτικά τέλη, για τα οποία «έπεσαν πρόστιμα».
Με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, η οποία αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Διαύγεια, καταλογίζεται σε βάρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας – Πικερμίου ότι φαίνεται στον πίνακα του εγγράφου της απόφασης του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς..
Μετά και από αυτή την εξέλιξη το ερώτημα παραμένει:
Εκδίδονταν στο όνομα της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας λογαριασμοί της ΔΕΗ ή οποίοι δεν έχουν εξοφληθεί ή δεν εκδίδονταν καθόλου λογαριασμοί και γιατί;


Αναδημοσίευση: irafina.gr κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου