Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Τρία όχι κι ένα ίσως

Έγιναν η προχτές οι περιβόητες συναντήσεις για την συναίνεση. Συναντήσεις που δυστυχώς έγιναν για τα «μάτια του κόσμου».
Η κυβέρνηση μόνο και μόνο να πει ότι υπάρχει πρόβλημα και θα πάρουμε αντιλαϊκά μέτρα. Να μην έχω μόνο εγώ την ευθύνη αλλά πείτε κι εσείς ότι δεν γίνετε αλλιώς να μην έχω προβλήματα δημοτικότητας. Να μην έχω μόνο εγώ τουλάχιστον.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκαν απ’ ότι είδα σε δυο δρόμους.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα κινήθηκαν στο ότι «πρέπει να κοντράρω την κυβέρνηση».
Μα πως να την κοντράρω αφού είμαι ίδιος; Αρκεί να πω ό,τι έκανε λάθη ως τώρα κάνει ακόμη και θα κάνει στο μέλλον. Οπότε θέλουμε εκλογές.
Εκλογές να βγει ποιος; Ποια η διαφορά με την σημερινή κυβέρνηση;
Δεν στηρίζατε κύριοι όλες τις παρακινήσεις της Ευρωπαϊκή Ένωσης; Ολες οι σκληροί νόμοι που πάρθηκαν εντολές των Βρυξελλών δεν είναι; Κι εσείς κύριοι του Σύριζα δεν τα στηρίζατε όλα αυτά στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας;
Τη Συνθήκη του Μάαστριχ δε τη στηρίξατε; Που στηρίζεται ο Ευρωπαϊκός άκρατος καπιταλισμός των τελευταίων 15 χρόνων που χρεοκοπεί το τελευταίο εξάμηνο;
(Έτσι λένε τουλάχιστον).
Η κρίση έρχεται, ακόμη έρχεται. Στο μόνο που συμφωνείται. Έστω η κυβέρνηση συμφωνεί να κάνει εκλογές αν κερδίσει να έχει «νωπή εντολή» απ’ τον λαό να πάρει τα αντιλαϊκά της μέτρα. Τι θα κοστίσουν; Υπάρχουν αυτά τα λεφτά; Θα οδηγήσουμε δηλαδή την οικονομία της χώρας μας στο μηδέν ή υπό του μηδενός;
Υπάρχουν και τα άλλα δυο κόμματα που έχουν διαφορετική γραμμή και την κρατήσαν. Ενώ το ΛΑΟΣ όπως είχε διακηρύξει στήριξε την Κυβέρνηση αλλά... Το ΚΚΕ όπως ήταν αναμενόμενο διαφώνησε.
Η διαφωνία του σε σχέση με τις διαφωνίες της άλλης αντιπολίτευσης είναι ότι δεν έχει στηρίξει τίποτε, διαφωνεί συνέχεια με του «Ευρωπαίους Συνορίτες». Βέβαια κι αυτοί δεν προτείνουν κάτι, τουλάχιστον μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά είναι συνεπής στο τίτλο που είχε το κομματικό τους όργανο (Ριζοσπάστης).
Κύριοι τραπεζίτες «Αυτή η κρίση είναι δική σας κι εσείς θα την πληρώσετε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου