Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η Σημιτική επταετία

Στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου μίλησε ο κ. Λακόπουλος και μίλησε για την αντίδραση του Σημίτη σε περίπτωση που δεν γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ: «επηρεάζει μικρό κομμάτι του κόσμου, αλλά συμπαγές που το χρειάζεται ο κ Παπανδρέου»
Δεν είπε τι σημαίνει για τον υπόλοιπο λαό, για τους ανθρώπους που σκέφτονται να ψηφίσον ΠΑΣΟΚ.
Είναι επιτυχημένη η Σημιτική 7ετία;
Πράγματι έγιναν μεγάλα έργα στην Ελλάδα. Το Ριο – Αντίριο, η Εγνατία οδος, η Αττική οδός, το Ελ. Βενιζέλος τμήμα της Εθνική οδου Αθήνας Θεσσαλονίκης;
Έργα που τα χρειαζόταν η Ελλάδα. Αλλά τα έκανε η Ελλάδα; Τα έκαναν κάποιες εταιρίες και τώρα τα χρυσοπληρώνουμε αφού ανέλαβαν την εκμετάλευσή του για κάποια χρόνια (ως να χαλάσουν δηλαδή)
Και γιατί λέω ως να χαλάσουν; Έγινε και το γήπεδο Καραϊσκάκη. Το γήπεδο αυτό το έκανε ο Ολυμπιακός, η ομάδα μου, εκεί που ήτανε το παλιό στάδιο Καραϊσκάκη. Δεν έβαλε δραχμή το κράτος αλλά είναι ιδιοκτησία του Ολυμπιακού για 50 ή 80 χρόνια. Δε θα χαλάσει; Τέτοιες είναι και οι άλλες συμβάσεις.
Μάλιστα τα έργα είναι σε συγκεκριμένες περιοχές και σε πολλές δεν έγινε τίποτε. Ας πούμε στην Πελοπόννησο (εκτός της βόρειας).
Το 1999 έχασε τις εκλογές όταν φούσκωνε το ελληνικό Χρηματιστήριο. Και τις έχασε. Ο γενικός δείκτης φούσκωνε φούσκωνε φούσκωνε και λίγο πριν σκάσει, όταν άρχιζε να σκάει πιο σωστά, έκανε τις εθνικές εκλογές. Εριξαν και τα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά τους μέσα. Και οι οικονομικοί υπουργοί λέγαν πως η πτώση του χρηματιστηρίου έχει ημερομηνία λήξεως. «Την επόμενη των εκλογών» αφήνοντας να νοηθεί πως αν επανεκλεγούν.
Μετά ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου έλεγε για το χρηματιστήριο γι αυτούς που καταστράφηκαν, ακόμη αντηχούν στ’ αυτιά μου «Ας πρόσεχαν»
Το 2000 μας έβαλε «στη ζώνη του Ευρώ» πράγματι μεγάλο επίτευγμα αφου μπορέσαμε να μπούμε στη ζώνη των ισχυρών.
Αλλά μας έβαλε και μας άφησε. Για κάποιον εσφαλμένο λόγο ο λαός πέρασε το ευρώ για κατοστάρικο. Μέχρι πρόσφατα οι αγρότες πουλούσαν σε δραχμές. Πέρυσι δηλαδή που το σιτάρι ήταν ακριβό έφτασε ως 100 δραχμές. Φέτος φτήνυνε πολύ στα 20 λεπτά (δηλαδή έπεσε 10 λεπτά). Τα εφόδια τα αγοράζουν σε ευρώ. Η ακρίβεια ήδη είχε αρχίσει. Γιγαντώθηκαν βέβαια τώρα.
Αλήθεια πως σας φαίνεται;
Αν τώρα προεκλογικά επιστρέψει μετά «βαϊων και κλάδων» στο ΠΑΣΟΚ» κέρδη η ζημιά θα φέρει όταν θα δούμε όλα αυτά μπροστά μας

2 σχόλια: