Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Περί κουκουλοφόρων...

Γίνετε λόγος τελευταία για τους κουκουλοφόρους και την πρόθεση του κ. Δένδια για αυστηρότερη αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη ανθρώπων που φορούν κουκούλα κατά την διάρκεια τέλεσης αδικημάτων.
Από μια πλευρά φαίνεται σωστό. Αν είσαι βέβαιος ότι έχεις δίκιο και διαμαρτύρεσαι τόσο άγρια για τα δίκαιά σου. Το κάνεις κατά πρόσωπο χωρίς να κρύβεσαι να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες στην αρχή τις κακές, κι αργότερα όταν δικαιωθείς, τις καλές.
Όμως δεν επιβάλλονται αυτά τα πράγματα με νόμους. Γιατί υπάρχει πολλές φορές που μπορεί να μπλέξεις χωρίς να φταις και άντε να αποδείξεις ότι «δεν είσαι ελέφαντας». Μια που κουκούλα μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε. Από αυτή του μπουφάν ως το «foul face» που φοράνε οι μοτοσυκλετιστές, λόγω κρύου, κάτω από το κράνος ως το κασκόλ που έχεις μπροστά στο στόμα να καλυφθείς από τα δακρυγόνα.
Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τονιστεί το ποιοι φορούσαν κουκούλα στην Ελληνική ιστορία. Και γιατί φορούσαν την κουκούλα.
Μου έκανε εντύπωση ότι στην εκπομπή του κ. Οικονομέα ο κ. Στρατούλες είπε το εξής που δεν ισχύει. «Με αυτή την λογική θα πρέπει να καταδικασθούν οι αγωνιστές του 1.1.4. που φορούσαν κουκούλες και αυτοί του Πολυτεχνείου που επίσης φορούσαν». Κάτι πήγε να πει ο κ. Οικονομέας αλλα τον έκοψε ο κ. Καμπούρακης αλλάζοντας θέμα. Εκει άλλαξα κανάλι.
Εδώ το ήξερα εγώ ότι οι αγωνιστές ήταν με το πρόσωπό τους δεν το ήξερε ο κ Στρατούλης; Απλά ήθελε να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και και πάλι «να χαϊδέψει τα αυτιά» των «επαναστατών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου