Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Γιατί να χάσει; Ο Σημίτης δεν εχει χάσει ποτέ εθνικές εκλογές

Έγραψε την Κυριακή η “Real news” ότι ο κ. Καραμανλής αισθάνεται κουρασμένος και αν χάσει τις εκλογές θα παραιτηθεί από πρόεδρος της ΝΔ. Μα τόσο βλάκας είναι; Γιατί να περιμένει τις εκλογές να παρατηθεί;
Δεν έμαθε τίποτε από τον προκάτοχό του στον «πρωθυπουργικό θώκο» Σημίτη; Βέβαια με τις κινήσεις του αρχές του 2004 έγινε παράδειγμα δειλίας και κουτοπονηριάς.
Έβλεπε να έρχεται κατά πάνω του η ήττα και παρέδωσε το τιμόνι του θαλασσοδαρμένου ΠΑΣΟΚ να χάσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Και δεν φτάνει ότι του το έδωσε λίγο καιρό πριν τις εκλογές, είχε κάνει και τα ψηφοδέλτια της ήττας, της νίκης έλεγε.
Βέβαια ο κ. Παπανδρέου, ζαλισμένος καθώς ήταν από την ανεπάντεχη αγάπη του πρώην εσωκομματικού εχθρού του πατέρα του, του ανθρώπου που ο ίδιος τον έκανε πρωθυπουργό και «τσιμπιόμασταν» όλοι όταν μαθαίναμε ότι θα τον στηρίξει, έβαλε ακόμη ένα αυτογκόλ.
Το ψηφοδέλτιο επικρατείας το έκανε υπερκομματικό (στις εκλόγιμες θέσεις): 2 Φιλελεύθερους που δήλωναν μάλιστα αντοσιαλιστές. Ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
Δυο πρώην στελέχη του ΣΥΝασπισμού που πρωτοστάτησαν στην σκευωρία για το ’89. Η Μαρία Δαμανάκη και ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Τότε εκλέχτηκαν (δεν θυμάμαι την σειρά, και είναι τόσο κατατοπιστικό το Ελληνικό Ιντερνετ που δεν την βρήκα παρά οτι εψαξα επι 1 ώρα, αν καθόμουνα άλλη μισή ίσως το έβρισκα) από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ οι: Σ. Κοσμίδης, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Δαμανάκη, Σ. Μάνος, Μ. Ανδρουλάκης, Α. Ανδριανόπουλος.
Σημειώνουμε ότι με το που έχασε τόσο αυτές τις εκλογές όσο και τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού άρχισε (ο Σημίτης) με τους «φίλους του» τα ροκανίζουν την καρέκλα του κ. Παπανδρέου ως την επανεκλογή του το 2007.
Γιατί τα γράφω αυτά;
Μπορεί κάλλιστα ο κ. Καραμανλής (μετά τις ευρωεκλογές κι αν τα εβδομαδιαία γκάλοπ συνεχίσουν να είναι κατά του να ακολουθήσει το δρόμο του Σημίτη στη «ΝΔ β’».
Να χρίσει αρχηγό την κ. Μπακογιάννη (αφού κάνει όλους τους συνδιασμούς) και να την αφήσει να χάσει.
Και στη συνέχεια να τη ζητήσει ευθύνες για την ήττα.
Η διαφορά της ποιότητας του ανθρώπου. Ο κ Καραμανλής φέρεται να λέει «αν χάσω θα φύγω». Όχι ότι είναι καλύτερος απ’ τους άλλους Έλληνες, ο άλλος είναι χειρότερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου