Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

15 Ιουλίου σήμερα: Χρόνια πολλά κ. Μητσοτάκη

15 του Ιούλη σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια απο τη ιστορία της Αποστασίας,
Ο εθνικός μας γκαντέμης επί κεφαλής ομάδας βουλευτών την Ένωσης Κέντρου ανέτρεψε την λαοπρόβλητη κυβέρνηση του «γέρου της Δημοκρατίας» αποσταθεροποιώντας την χώρα.
Μια αποσταθεροποίηση που οδήγησε ουσιαστικά στην δικτατορία της 21ης Απρίλιου του 1967.
Αφορμή ήταν η άρνηση του τότε βασιλιά Κων/νου Γλύξμπουρκ (του επωνομαζόμενου πια Κοκού) να υπογράψει τον διορισμό του πρωθυπουργου ως υπουργού Εθνικής αμύνης στη θέση του Γαρουφαλιά.
Είναι απ’ τα πράγματα που του στέρησαν την βασιλεία εννιά χρόνια αργότερα.
Αυτοί που έμειναν πλέον στην ιστορία για την θέση που πήραν τότε, σαν αποστάτες δηλαδή, είναι ο Τσιριμώκος αγωνιστής της αντίστασης που αφού πήγε στην Ένωση Κέντρου με την πράξη του αυτή υπηρέτησε το παρακράτος αλλά και ο πρωθυπουργός που μπήκε τότε Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας με το ποίημα, πολύ νεανικό είναι αλήθεια, «Είχε στήθη λευκά σαν γάλατα, γαργάλατα γαργάλατα»
Ο κ, Μητσοτάκης πρόσφατα προσπάθησε να χρεώσει την αποστασία σε πράξεις του Γεωργίου Παπανδρέου.
Δυστυχώς ενώ έπρεπε πολλοί προερχόμενοι από τον τότε κεντρώο χώρο να τον υπερσπιστούν το έκαναν μόνο οι κ.κ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης και Αναστάσης Περόνης.
Τώρα γιατί τα γράφω όλα αυτά;
Γιατί πλέον δεν υπάρχει το καλό «το ποντίκι» του Κώστα Παπαϊωάννου, το αγόρασε ο κ. Αντώνης Δελατόλας πια, και δεν είμαι σίγουρος αν θα θυμηθεί αυτή την επέτειο κανένα μέσον πια.
Ίσως θα πρέπει να εξαιρέσω τα ένθετα που, ίσως πάλι, ιστορικά ένθετα του Σαββατοκύριακου και της σελίδας Ιστορικού ενδιαφέροντος της «Καθημερινής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου