Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ποιος κυβερνά την Ευρώπη;
Και η κρίση της, που άρχισε από την Ελλάδα

Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην ΝΔ σήμερα κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου για διγλωσσία.
Άλλα λέει ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς και άλλα κάνει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έχουν δίκιο. Όπως έχει δίκιο και ο ίδιος που λέει πως η κρίση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερη προβάλλοντας τη γραφειοκρατία, ίσως τα φακελάκια κι όλες τις παθογένειες του Δημόσιου τομέα.
Είναι αλήθεια πως βρήκε ευκαιρία την κρίση και τον μπαμπούλα ρου ΔΝΤ μα περάσει σκληρά πράγματα ουσιαστικά χωρίς αντιδράσεις. Και πολλά απ’ αυτά είναι πολύ σκληρά και άδικα (ασφαλιστικό και εργασιακό).
Πιστεύω πάντως ότι έκοψε πολλά για να δώσει λίγα στο τέλος της τετραετίας, πιο λίγα σε σχέση μ’ αυτά που μας έκοψε και να φανεί αρεστός. Η αλήθεια είναι πως η λεγόμενη τρόικα τους «καρφώνουν» σε κάθε ευκαιρία.
Αλλά κάνει και κάποια σωστά πράγματα έτσι «υπό πίεση» και βιαστικά. Όπως η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Κάτι σωστό πιστεύω θα βγει.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αυτός όπως και οι άλλοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κάνουν το μεγάλο βήμα της της άρνησης εξυπηρετικής των χρεών. Ολοι μαζί με επικεφαλής την Ελλάδα.
Την Ελλάδα που είναι στο στόχαστρο των αγορών εδώ κι ένα εξάμηνο. Ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία οι PIGS όπως περιπαιχτικά μας λένε . Η Μεγάλη Βρετανία λέει έχει τεράστιο χρέος και τις προάλες διάβαζα για φόρους στην Γερμανία.
Να βγούμε και να πούμε όλοι μαζί «δεν αναγνωρίζουμε το χρέος» τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του.
Κι όλοι οι λαοί θα είναι κερδισμένοι. Και οι Γερμανοί που οι ίδιοι λένε δεν έχουν πρόβλημα αλλά πληρώνουν τους άλλους. Αναφέρουν κυρίως τους PIGS λέγοντας ότι μήπως πρέπει «να φάμε ζαμπονάκι».
Αυτοί που δεν κερδίζουν είναι οι τραπεζίτες. Κι όπως δεν έχουμε μεγάλους πολιτικούς στην Ευρώπη πολλοί, κι εγώ, φοβούνται πως οι ηγεσίες της Ευρώπης είναι ανδρείκελα των μεγαλοτραπεζιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου