Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

«Έφυγε» κι ο πρόεδρος των Πρωταθλητών μας
Στέργιος Καντώνιας


Προδομένος από την καρδιά του «χάθηκε» ο πρωταθλητής πρόεδρος για την ΑΕΛ, Στέργιος (κι όχι Στέλιος) Καντώνιας, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο Αστέριος Καντώνιας θύμα των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών της πόλης που αγάπησε και δόξασε με την ποδοσφαιρική ΑΕΛ που δημιούργησε, σε ηλικία 67 μόλις χρονών.
Η ποδοσφαιρική μας ομάδα εκείνης της εποχήςέγινε γνωστή όχι μόνο για το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιζε, αλλά και για την πληθώρα των ποδοσφαιριστών που προερχόταν όλοι σχεδόν από τις ομάδες της περιοχής μας.
Ήταν όλοι τους Λαρισαίοι. Αν εξαιρέσουμε τον Γκεόργκι Τσίγκωφ (Τον άνθρωπο που πιάστηκε ντοπαρισμένος, άκουσον άκουσαν, με κωδείνη στο νικηφόρο αγώνα με τον Παναθηναϊκό) και τον Μουλάμπα Κανιέμπα από το Καμερούν.
Ααα ήταν κι ο Χρήστος Μιχαήλ από τις Σέρρες κι ο Σάκης Τσώλης από την Καρδίτσα αλλά αυτοί είναι Λαρισαίοι στην καρδιά μας.
Γλίτωσε ο Στέριος από καρδιακή συγκοπή το 1988 και εύσωμη η ομάδα τον επισκέφθηκε στην εκτατική.
Διοίκησε την «Βιοκαρπέτ» και την έκανε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες χαλιών στην Ελλάδα. Έκανε και την Exalco το 1988 για την οποία επικρίθηκε και τ’ άκουσε τότε στο γήπεδο. Έτσι αποχώρησε αφήνοντας τις μετοχές τις ομάδας στον Δήμο Λάρισας που ήταν στο τιμόνι ένας άλλος μεγάλος Λαρισαίος ο Αριστείδης Λαμπρούλης.
Επιτυχημένη επίσης είναι και Βdata η εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών που δημιούργησε την δεκαετία του 1990
Τον στεναχωρήσαμε τότε τον Στέργιο. Αλλά τον καλημερίζαμε όλοι στα μετέπειτα χρόνια. Φυσικά θα χαμογελούσε,όπως μονίμως έκανε, «όταν είδε από ψηλά» το πόσο συγκλονιστήκαμε και στενοχωρηθήκαμε όταν μάθαμε το τραγικό μαντάτο όσοι τον βλέπαμε στην Πατρόκλου. Όπως και πόσο λυπήθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι Λαρισαίοι.
Ας είναι ελαφρό το χώμα που τον σκεπάζει.
Στέριο όλοι μας θα σε θυμόμαστε όταν πλέουμε την πολυεθνική πλέον ΑΕΛ ναι αγωνίζεται και για όλους μας θα είσαι ΠΑΝΤΑ Ο Πρόεδρος των πρωταθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου