Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Επιτέλους ο Ολυμπιακός πήρε φέτος προπονητή

Ο Ολυμπιακός φέτος μπήκε νωρίς στα δύσκολα. Εκτός του ότι απώλεσε όλους τους τίτλους, αποτέλεσμα των περισινών λαθών του κ, Κόκαλη κυρίως στην επιλογή τεχνικού ηγέτη, είχε και την μεταβίβαση των μετοχ΄βν της πλειοψηφίας από τον ίδιο στον κ. Μαρινάκη.
Ηταν τόσο μεγάλη η περυσινή αποτυχία που η ευρωπαϊκή περιπέτεια των Πειραιωτών άρχισε στι2 15 του Ιούλη με την Αλβανική Μπέσα.
Οπότε ο κ, Κόκαλης δεν θα έπρεπε να μείνει άπρακτος μια πού ο πρώτος αγώνας ήταν πριν ακόμη μεταβιβαστούν τυπικά, οι μετοχές της ομάδας.
Κι έκανε την πιο καλή επιλογή στο θέμα του προπονητή. Έφερε τον δοκιμασμένο από την πορεία του στον Πανιώνιο τον Γερμανό κ. Έρβιν Λίνεν.
Να σημειώσουμε την παρέμβαση του νέου ιδιοκτήτη που στην πρώτη συνάντησή του «έκοψε» από βοηθό προπονητή τον γαμπρό του Γερμανού που οι εφημερίδες τον εμφάνιζαν υπεύθυνο (από τους υπεύθυνους πιο καλά) για το κακό κλίμα στα αποδυτήρια των Νεοσμυρνιοτών .
Είδα λοιπόν τις δυο αναμετρήσεις που τελείωσαν με συντριπτική επικράτηση των Ερυθρολεύκων (11-1 συνολικά).
Στον αγώνες έπαιξε κυρίως οι περυσινοί ποδοσφαιριστές (που ήταν πέρυσι στο δυναμικό του Ολυμπιακού) με την προσθήκη του Ελληνογερμανού Χολέμπας στη θέση του Πολωνού Ζεβλάκωφ που έφυγε για την Τουρκική Ανκαραγκουτσού.
Αν και με λίγες σχετική προπονήσεις είδα την ομάδα αρκετά σοβαρή. Βέβαια η δυναμικότητα των Αλβανών ήταν όσο μιας καλής Ελληνικής ομάδας Γ’ Εθνικής, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ήταν επίσημοι αγώνες κι όχι φιλικοί.
Επι πλέον φάνηκε ότι ο άνθρωπος ξέρει να ρισκάρει. Όταν στον δεύτερο αγώνα, στο άδειο Καραϊσκάκη με κόσμο να φωνάζει συνθήματα απ έξω, ήταν 0 – 0 στο ημίχρονο είχε την ψυχή να βάλει δεύτερο σέντερ φορ κι αμέσως έγινε το 1 – 0.
Αλλά αμέσως μετά το 1 – 1 κι έβαλε και τρίτο σέντερ φορ κι έτσι ήρθε το 6 – 1. Δεν θέλω να φαντάζομαι το τι θα γινόταν αν γινόταν «καμμιά στραβή» κι έχανε ο Ολυμπιακός. Ακόμη θα έτρεχε επειδή θα τον κυνηγούσαν και θα τ’ άκουγε για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ομως έτσι πρέπει να είναι ο Προπονητής. Κυρίως του Ολυμπιακού. Να ξέρει να ρισκάρει κι όταν ρισκάρει να μη κάνει απεγνωσμένς κινήσεις και κυρίως στην ώρα τους.
Αν τον έπαιρνε πέρυσι πιστεύω ο Ολυμπιακός τον κ. Λίνεν (πάλι με τον Μπάντοβιτς βοηθό προπονητή όπως τώρα) θα έπαιρνε και πρωτάθλημα και κύπελλο και την ίδια καλή πορεία θα είχε στην Ευρώπη ίσως και πιο καλή.
Δεν πειράζει όμως. Κάθε εμπόδιο δε καλό. Ένα ακόμη πράσινο διάλλειμα είναι
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου