Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τι θα μου μείνει από το Μουντιάλ του 2010


Τέλειωσε χθες το πιο θορυβώδες Μουντιάλ.
Ένα Μουντιάλ που δεν μας άφησε τίποτε εμάς τους ποδοσφαιρόφιλους.
Το μόνο που θα θυμόμαστε είναι τα σμήνη των μελισσών που ακουγόταν. Ετσι ακουγόταν οι βουβουζέλες. Ενα παραδοσιακό ηχητικό όργανο των ΝοτιοΑφρικάνων που το χρησιμοποιούσαν να διώχνουν άγρια ζώα από τις ιδιοκτησίες τους. Κατα την περίοδο του Απαρτχάιντ το χρησιμοποιούσαν και στις διαδηλώσεις οι μαύροι.
Θα τη θυμόμαστε αυτή την διοργάνωση στην Ελλάδα για τις απεργίες που είχαν δυο φορές οι δημοσιογράφοι. Τις μέρες αυτές ακούγαμε μόνο βουβουζέλες. Θόρυβος που μας έλειψε όταν επανήλθαν.
Αγωνιστικά τώρα. Συμμετείχε και η χώρα μας. Για δεύτερη φορά. Και πήγαμε πολύ καλά, εκτός του πρώτου αγώνα του μοναδικού που νομίζαμε πως μπορούσαμε να νικήσουμε, με την Νότιο Κορέα. Η εθνική μας κατά τον αγώνα αυτό ήταν σα να είχε έρθει από το 1994. Χάσαμε με κάτω τα χέρια, να μη πω τι άλλο κατβέσαμε.
Στους άλλους δυο αγώνες πήγαμε πολύ καλά.
Από κει και πέρα. Οι Ιταλοί μεγάλοι σε ηλικία δεν κάναν τίποτε. Οι Γάλλοι ήταν απασχολημένοι στο να μαλώνουν μεταξύ τους.
Η Αργεντινή χωρίς άμυνα, κυριολεκτικά, έγινε βορά στα πάντσερ. Ενώ η Βραζιλία δεν ήταν Βραζιλία αλλά μια καλή Ευρωπαϊκη ομάδα γι’ αυτό και μια που ξεκόπηκε από τις ρίζες της.
Η Γερμανία που έπεσε πάνω την Ισπανία και άξιζε να πάρει τον τίτλο όπως τον έχει πάρει και στο άλλο Μουντιάλ που το θεωρώ απ’ τα χειρότερα. Αυτό του 1990 στην Ιταλία
Ετσί στον τελικό έφτασε η Μπαρτσελόνα, η Ισπανία βεβαίως αλλά ουσιαστικά ήταν η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι και την προσθήκη του Κασίγιας. Μαζί με την Ολλανδία μια σκληρή μέτρια ομάδα χωρίς ποδοσφαιριστή ηγέτη και μεγάλο προπονητή
Εκτός αυτών μάθαμε και τον Πωλ το χταπόδι. Που προέβλεπε τα αποτελέσματα. Κι έπεφτε μέσα πάντα.
Προέβλεψε όλες τις νίκες της Γερμανίας, την ανώδυνη ήττα από τη Σερβία. Τέλος την ήττα που τους έστειλε στο σπίτι τους από την Ισπανία. Τότε οι πολιτισμένοι Γερμανοί απαίτησαν να γίνει ψητός αλλά την γλίτωσε και το περασμένο Σάββατο έκανε τις τελευταίες του προβλέψεις για το Μουντιάλ.
Τελικά ο Πωλ κι εδω είχε δίκιο και είχαμε νίκες της Γερμανίας και της Ισπανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου