Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Θέλει να «βάλει στο χέρι» τις λαϊκές οικονομίες
και κυρίως ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έκανε μια πρόταση χθες ο διοικητής και ιδιοκτήτης της «Τράπεζας Πειραιώς» κ. Σαλλας για εξαγορά των Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Αγροτικής Τράπεζας.
Πολλοί χαιρέτησαν την κίνηση αυτή. Εκπρόσωποι του δικοματισμού και του ΛΑΟΣ από τον πολιτικό χώρο και Οικονομολόγοι. Αλλα κυρίως δημοσιογράφοι του οικονομικού τύπου, η πλειοψηφία κι όχι οι σπουδαιότεροι.
Να δουμε όμως τι σημαίνει τυχούσα εξαγορά τους.
Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν τις καταθέσεις τους οι εργάτες και τα γεροντάκια στην επαρχία.
Για ποιο λόγο όμως; Για χρηστικούς λόγους.
Οι εργάτες επειδή είναι η μοναδική υπηρεσία με τραπεζικές υπηρεσίες που λειτουργεί το απόγευμα. Το πρωί είναι στην δουλειά και μόνο το απόγευμα υπάρχει χρόνος ν’ αποταμιεύσουν τις πέντε δραχμές που περίσσεψαν αυτό τον μήνα. Για ευρώ δεν κάνω θέμα γιατί όχι μόνο δεν περίσσεψε, αλλά να πάω να ρωτήσω και για το καταναλωτικό δάνειο και τη ΤΤ VISA.
Τα γεροντάκια που να τρέχουν να βάζουν το υπόλοιπο που δε θα χρειαστούν της σύνταξης στην Τράπεζα. Άλλωστε αφού μια φορά του μήνα πάνε οπωσδήποτε στο Ταχυδρομείο για την σύνταξη δεν τους είναι δύσκολο να πάνε και για τυχών αναλήψεις.
Αυτά τα λεφτά θέλει «να βάλει στο χέρι» ο κ Σάλλας.
Και τώρα η ΑΤΕ. Την δημιούργησε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου για να διευκωλύνει τους αγρότες.
Δίνοντας τους δάνεια και διευκολύνοντάς τους να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, να θρέψουν τα ζώα τους και να βγάλουν την ψαριά τους. Με χαμηλότοκα δάνεια έχοντας σαν εγγύηση την περιουσία τους. Χωράφια, εγκαταστάσεις και ζώα και βάρκες.
Μέσα από την ΑΤΕ περνούν και οι πληρωμές τους, τουλάχιστον των γεωργών και κτηνοτρόφων, για να μπορούν να παρακρατηθούν οι ωφειλές τους.
Είναι υποθηκευμένη λοιπόν όλη η Ελλάδα στην ΑΤΕ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ
Θέλει λοιπόν ο κ. Σάλλας με τα χρήματα που θα δώσει για την εξαγορά της ΑΤΕ να αγοράσει και όλη την Ελλάδα
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο πρώτος διοικητής της ΑΤΕ, Αλέξανδρος Κορυζής, έφτασε να γίνει Πρωθυπουργός στις 29 Ιανουαρίου του 1941 για να αυτοκτονήσει στις 18 Απριλίου. Είχε πάει σπίτι του μετά το υπουργικό συμβούλιο.
Εκεί μετά από σύντομη συνομιλία ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ του ανακοίνωσε πως «οι Γερμανοί μόλις περάσαν τα Τέμπη».
κ. Πανανδρέου να μη χαθεί η Αγροτική Τράπεζα στην δεύτερη Γερμανική (και Ευρωπαϊκή και του ΔΝΤ αυτή) κατοχή όπως ο πρώτος της διοικήτης λίγο πριν την πρώτη Γερμανική (ναζιστκή και φασιστική αυτή) κατοχή.
Μη συνδέσετε το όνομά σας με την χαριστική βολή στην Αγροτική οικονομία που σακάτεψε η λαίλαπα Σημίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου