Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

...για ποιον χτυπά η καμπάνα...

Φωνάζουν και διαμαρτύρονται, λένε τα ΜΜΕ (Μεσα Μαζικού Επηρεασμού), διάφορες κατηγορίες πολιτών για την απεργία των ιδιοκτητών δημοσίας χρήσεως. Δεν μπορούν, λένε οι ίδιοι να διακινηθούν βασικά καταναλωτικά αγαθά. ¨Όπως δεν μπορούσαν να φτάσουν στα νησιά όταν απεργούσαν στα λιμάνια. ¨Όπως φωνάζαν και φωνάζουν λένε οι τουριστικοί πράκτορες όταν απεργούσαν στα λιμάνια και οι επιθεωρητές εναέριας κυκλοφορίας
Έτσι θα φωνάζουν οι φορτηγατζήδες όταν απεργήσουν τον Σεπτέμβρη οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων κοκ
Κατά την πρώτη μεγάλη αγροτική απεργία, όχι τότε που σπάσαν τα λάστιχα αλλά όταν έδωσε η μεγάλη μας ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου το μενταγιόν της υπέρ των αγροτών!!! (νομίζω το 1999) φωνάζαν, πραγματικά οι καταστηματάρχες. Είχαν κλείσει βλέπεις τα Τέμπη, και δεν μπορούσαν να κάνουν παραλαβές ή να έρθουν πελάτες. Φωνάζαν όχι μόνο γι’ αυτό αλλά επειδή οι αγρότες είναι προνομιούχοι, δουλεύουν λίγο και βγάζουν πολλά.
Συν τοις άλλοις διασκεδάζουν πολλοί. Στα καφενεία είναι τη μέρα στα (κακόφημα και μη) κέντρα διασκέδασης όλο το βράδυ και ξοδεύουν. Άρα προνομιούχοι.
Όπως προνομιούχοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου, που απήργησαμ πρόσφατα, γιατί κάθονται όλη τη μέρα κια πληρώνονται και αυτοί του ιδιωτικού που παίρνουν ένα σορό λεφτά, Και οι συνταξιούχοι που κάθονται απ’ τα 45 κάποιοί και πληρώνονται. Και ανοίγουν το ψιλικατζίδικο στην γωνία ή το περίπτερο της πλατείας στερώντας από έναν νέο να δοκιμάσει το επιχειρείν και να δοκιμάσει με νέες σύγχρονες μεθόδους να κάνει την ίδια δουλειά ή να την επεκτείνει
Θα μπορούσα να συνεχίσω γιατί μήνες τώρα μας πιπιλίζουν ότι για την κατάντια της Ελλάδας φταίμε εμείς όλοι με την ζωή που κάναμε.
Εγώ και η οικογένειά μου καθώς και ορισμένοι φίλοι μου οικογένειες τους ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ. Θα παρακαλούσα να μπουν στον λογαριασμό μου (1234-1234-4568-7631 της Εθνικής τα χρήματα που έπρεπε να έχω κλέψει εγώ και η οικογένειά μου, τέσσερα άτομα).
Επειδή κανείς τελικά δεν «έφαγε» κι ο καθένας δείχνει τον δίπλα του, ακούγοντας τα . ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εκφυλισμού, γίνεται όλο και πιο πολύ επίκαιρος όσο ποτέ ο Αμερικάνος συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουέη που έγραψε στο έργο του «Για ποιον χτυπά η καμπάνα»
Μην ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα, έρχεται και η δική σου σειρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου