Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τούρκος ο Καραγκιόζης. Ε και;
Με το μνημόνιο τα πάμε καλά

Πέρα απ’ τα σοβαρά ένα άλλο θέμα μας προέκυψε ξαφνικά.
UNESCO αναγνώρισε τον Καραγκιόζη σαν μέρος της Τουρκικής παράδοσης. Κι αρχίσαν οι «παπαρολόγοι» σχετικοί και άσχετοι τις θεωρίες συνωμοσίας.
Ο Καραγκόζης είναι Έλληνας, τον λένε Μαυρομάτη, το θέατρο σκιών ήρθε απ την Ινδία και άλλα τέτοια. Σωστά βέβαια αλλά έχω την αίσθηση ουδείς από το υπουργείο Πολιτισμού ασχολήθηκε.
Να πω και την κακία μου «Ο Καραγκιόζης είναι φτωχός δεν έχει μίζα».
Αλλά αλήθεια μας ενδιαφέρει ο Καραγκιόζης; Εδω γέμισαν τα ιδιωτικά κανάλια με Χελονονιντζάκια και με Μπομπ Μάστορα και δεν βρέθηκε ένας σταθμός να προβάλει τα «παιδικά προγράμματα» που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.
Ούτε τα κλασικά του Disney. Ας είναι καλά η ΝΕΤ που προβάλει που και που κανένα “Akuna Mattata” . Και φυσικα το Alter με τους Mazzoo and the Zoo ή το Bebe lili.
Αλλά η ΕΤ τι κάνει; Δεν έχει τεράστιο αρχείο με Σπαθάρη; Με εκπομπές του Παραμυθά; Την Φρουτοπία; (Α ρε Πικο Απίκο τι θυμήθηκα τώρα)
Και να δώσουμε ένα τέλος στην γκρίνια, έχω την εντύπωση πως κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Μόνο «να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο» λένε.
Και είμαστε τυχεροί που δεν στήνουν καμιά Χάγη οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί.
Γιατί δεν θα το είχα σε τίποτε να κάνουν καμιά τέτοια κίνηση όπως είδα τους Τούρκους στο Αιγαίο (Με το Πιρι Ρέης να ψάχνουν για πετρέλαιο), να δω του Σκοπιανούς στα Τέμπη (Αν σεν συνεχίσουν ως το Δομοκό) και τους Αλβανούς στην Άρτα .
Για του Τούρκους (να φτάσουν) στην Ξάνθη δε λέω γιατί είναι απασχολημένοι με τα νησιά μας αυτή την εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου