Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ντοκιμαντέρ για το 1821 (μέρος γ΄)

Η τρίτη συνέχεια του ντοκιμαντέρ 1821 (την περασμένη Τρίτη) δεν είχε και πολλά πράγματα που δεν ήταν γνωστά. Απλά ειπώθηκαν πράγματα γνωστά σε όλους μας από αιρετικούς κι όχι ανθέλληνες.
Δηλαδή επιβεβαιώθηκε αυτό που μυστικά λεγόταν. Στις 25 Μαρτίου δεν έγινε κάτι απλά έπρεπε να καθιερωθεί μια ημερομηνία και ορίστηκε αυτή.
Ακόμη μάθαμε ότι οι Έλληνες πολεμούσαν. Ότι λεηλατούσαν τις πόλεις που καταλαμβάναν. Ακόμη η συμπεριφορά τους ήταν ίδια με την δική μας. Των Νεοελλήνων.
Στην Τριπολιτσά για παράδειγμα ενώ είχαν κανονίσει να μοιράσουν μεταξύ τους τα 2/3 των λάφυρων και το 1/3 να πάει στο κοινό ταμείο δεν έμεινε τίποτε στο ταμείο.
Η Μπουμπουλίνα έπαιρνε λέει τιμαλφή από γυναίκες των Τούρκων στην Μάνη που γινόταν πολιορκία και τις φυγάδευε. Ακόμη πως ο Δημήτριος Υψηλάντης μετά τη συνθηκολόγηση των Τούρκων έφερε καμιά πεντακοσαριά απ’ αυτούς σε έρημο νησί του Αιγαίου κοντά στην Μικρά Ασία αντί για την απέναντι ακτή ενώ δεν μπόρεσε να μεταφέρει δεύτερη καραβιά.
Το πιο σημαντικό είναι ένα άλλο κοινό μυστικό. Τέλη του Μάρτη (πολύ πιθανό στις 25 γιατί είναι Κυριακή) ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ αφόρισε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Τον αφόρισε γιατί υποκινούσε επανάσταση κατά του σουλτάνου που ήταν σταλμένος από τον θεό για το καλό του Ελληνισμού. Την μεγάλη Παρασκευή όμως των κρεμάσαν οι Τούρκοι στην ωραία Πύλη. Μια ωραία Πύλη που έχει ν’ ανοίξει από τότε. Τον κρεμάσαν ως υποκινητή της επανάστασης και πετάξαν το σώμα του στο Αιγαίο Πέλαγος.
Τέλος μάθαμε όπως φανταζόμασταν πως οι προεστοί και κοτζαμπάσηδες, ως φοροεισπράκτορες που ουσιαστικά ήτα, ήθελαν την επικράτηση των Τούρκων αλλά παρασύρθηκαν από τον κόσμο.
Ο κόσμος λοιπόν τους παρέσυρε κι αυτούς στην επανάσταση, πιστεύοντας πως θα καταπνίγει κι αυτή. Ο λόγος που το ήθελαν αυτό ήταν απλός. Με τους Τούρκους είχαν κάποια προνόμια αν νικούσαν οι επαναστάτες τι θα γινόταν; Κάτι ανάλογο δεν επαναλήφθηκε στην ιστορία μας το 1940; Μήπως ο Μεταξάς ήθελε να πει ΟΧΙ; Δεν ήταν Γερμανόφιλος; Είπε λοιπόν ΟΧΙ γιατί πίστευε στην ήττα.
Βέβαια, για να έρθουμε στο σήμερα. Οι σημερινού προύχοντες είπαν ΝΑΙ. Βλέπεται η τωρινή κατάσταση μοιάζει ως ένα σημείο το 1940. Μας έκανε επίθεση ο Ιμπεριαλισμός και του είπαμε ένα μεγάλο ΝΑΙ και υποδουλωθήκαμε.
Και τώρα έχετε την εντύπωση πως αν ξεσηκωθεί ο κόσμος τι θα κάνουν οι MEGAλοι αναλυτές; (μια που θεωρώ πως είμαστε στην προεπαναστική περίοδο).
Θα παρασυρθούν από τον κόσμο κι επειδή θα θέλουν και πάλι τα προνόμια (πρωτιά στα νούμερα της AGB) θα είναι μπροστάρηδες. Όπως στα 1821 οι προεστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου