Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το Μνημόνιο και η Τρόικα επικύνδυνα
και για την εδαφική μας ακαιρεότητα

Το μνημόνιο, οι σύμαχοι μας και φίλοι μας τελικά είναι περισσότερο επικίνδυνοι απ’ όσο φανταζόμαστε. Κοντά στ’ άλλα υποχρεώνουν την κυβέρνηση να ανοίξουν την αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος.
Και δεν μιλώ μόνο για την ηπειρωτική Ελλάδα και τα μέρη όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλία που (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) για να μας προμηθεύσει κάποιος πάροχος ηλεκτρικό θα πρέπει να περάσει από το δίκτυο της ΔΕΗ για μεγάλη απόσταση. Μιλώ για τις παραμεθόριες περιοχές και κυρίως τα νησιά μας που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια.
Εκεί τους είναι εύκολο τους γείτονες μας να «φέρουν» ρεύμα στην Χίο, στη Ρόδο, στο Καστελόριζο κι αλλού και μάλιστα οι τιμές είναι πιο δελεαστικές από τις Ελληνικές. Μάλιστα αν το συνδυάσω με ότι πρόσφατα ο κ. Πάγκαλος δεν ένιωσε θυμό όταν σε τηλεοπτική εκπομπή ειπώθηκε πως περνούν Έλληνες από το Καστελόριζο στην Τουρκία για την αγορά, θεωρώ πως σύντομα θα έχουμε ηλεκτροδότηση από την Τουρκία των νησιών μας.
Στην επίσκεψη του κ. Ερτογάν στην Ελλάδα τον περασμένο Μάιο έγινε συζήτηση, γράφουν εφημερίδες, γι’ αυτό το θέμα. Έφερε και επιχειρηματίες ο Τούρκος πρωθυπουργός αλλά η κ. Μπιρμπίλη (προς τιμήν της) αρνήθηκε κάθε συζήτηση.
Όμως το μνημόνιο το αναφέρει και βλέπω να το περνάνε κοντά σ’ όλα αυτά που περάσαν.
Οπότε τα ακριτικά νησιά μας θα παίρνουν ρεύμα από την Τουρκία. Οι κάτοικοι θα πηγαίνουν στην αγορά της Τουρκίας (όπως πολύ καλά κάνουν), όπως κι όταν αρρωσταίνουν ή τραυματίζονται θα πηγαίνουν στα εκεί νοσόκομεία τους. Γιατί την ιδιωτικοποιημένη υγεία μας δε θα την συμφέρει να κάνει εκεί κάποιο νοσοκομείο όπως και κέντρο υγείας,
Γιατί λοιπόν να μείνουν στην Ελλάδα; Με την ευλογία (εντολή) των τροϊκανών θα τα «πουλήσουμε» στους γείτονες μας αφού δεν μας εξυπηρετούν σε τίποτε. Μόνο υπερβολικά έξοδα έχουν.
Εξαίρεση αποτελούν φυσικά η Ρόδος και η Χίος για τον Τουρισμό και τη Μαστίχα.
Οπότε με την βοήθεια των «φίλων και συμμάχων μας» οι Τούρκοι μπορούν να πάρουν χωρίς πόλεμο πολλά απ’ αυτά που πάντα ονειρευόταν και για τα οποία μας ζηλεύαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου