Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ
παρακολουθώντας με τον θρύλο

Την περαμένη Παρασκευή «οπαδοί» σπάσανε το «Θέατρο Τέχνης». Γιατί; Μα γιατι είχε πρεμιέρα με έργο με τίτλο «ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ».
Απ’ ότι έμαθα το έργο δεν έχει καμία σχέση με τι ποδόσφαιρο μα με κάποιες κοπέλες που απ’ την Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν στην Αθήνα με οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Σε κάποιους ανεγκέφαλους θα τους πείραξε που λέγανε για ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Όμως δεν είναι αντίδραση αυτή, να σπάσουν το θέατρο. Δηλαδή οι Θεσσαλονικιές τι θα έπρεπε να κάνουν την δεκαετία του ’70 όταν στην ταινία του Αλέκου Σακελαριου «η Ρένα είναι οφσάιντ» έδειχνε μόνο κοκιναϊκό, πρασιναϊκό και κιτριναϊκό; Θα έπρεπε να σπάσουν όλους τους κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη εκείνη την εποχή.
Το θέμα είναι πως φωνάζαν κιόλας. «Εδώ είναι Πειραιάς» και τέτοια. Ηταν κι ο πρόσφατος αγώνας στην Τούμπα που έχασε με 1 – 0 ο Ολυμπιακός. Σ’ εμένα Βέβαια δεν λέει τίποτε αυτό μια που οι χούλιγκαν δεν είχαν διακριτικά, κασκόλ.
Όχι ό,τι οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού είναι διαφορετικοί, αλλά δεν υπήρχε λόγος να κάνουν την επίθεση. Εκτός αν πεις λόγο η στεναχώρια για την πρόσφατη ήττα στην Τούμπα
Αντίθετά οι άλλες ομάδες (οι χούλιγκαν) είχαν λόγο να τα χρεώσουν στους Πειραιώτες μπας και τιμωρηθεί η έδρα του Ολυμπιακού. Οπότε μάλλον προς προβοκάτσια μου κάνει,
Θα μου πείτε όμως φωνάζαν διάφορα περί Πειραιά. Μπορεί να είναι προβοκάτσια, μια που δεν είχαν κασκόλ. Δε θα μπορούσαν να έχουν; ΟΧΙ μια που θεωρεί ντροπή «οπαδός» μιας ομάδας να φορέσει κασκόλ αντιπάλου.
Το λάθος του κ. Μαρινάκη είναι ότι την επόμενη που έγινε τελικά η πρεμιέρα δεν πήγε. Βέβαια είναι νέος παράγοντας και δεν έχει πείρα, σίγουρα αν ήταν τόσο ο κ Κόκαλης όσο και ο κ. Νταϊφάς θα ήταν εκεί.
Τώρα είναι η σειρά των φίλων του Ολυμπιακού, των παιδιών της Θύρας 7. Θα πρέπει να γεμίζουν την αίθουσα κάθε βράδυ (με κασκόλ στη τσέπη βγάζοντάς το στο τέλος, στο χειροκρότημα να δείχνουν τι είναι) και να χειροκροτούν έντονα όρθιοι τους συντελεστές της παράστασης στο τέλος.
Μόνο έτσι θα μπορέσουν να κάνουν όλη την Ελλάδα να χειροκροτήσει και να αναγνωρίσει πως αυτοί είναι οι φίλαθλοι των πρωταθλητών Ελλάδας.
Είτε ήταν, είτε δεν ήταν αυτοί (ή ομοϊδεάτες ποδοσφαιρικά) που τα κάναν γυαλιά καρφιά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου