Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο εμείς «τα φάγαμε»;

Την περασμένη Κυριακή 30/1 η Καθημερινή είχε ένα αφιέρωμα το Μπάμπη Παπαδημητρίου στην οικομική κρίση της Ελλάδος. Αυτο που κράτησα είναι τα σχεδιαγράματα που επισύναπτε.
Σε γενικές γραμμές οι αριθμοί σ’ αυτά ήταν:
ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΡΕΟΥΣ (30/9/10):
Τράπεζα της Ελλάδος 1,8 %
Έντοκα (;) δεν το πολυκατάλαβα 3,2 %
Μηχανισμός στήριξης 7,7 %
Ομόλογα 76,6 %

Κύριε. Παπαδημητρίου δεν βγαίνουν οι αριθμοί (το σύνολο είναι 89,3%)
Και το πιο σπουδαίο ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Ξένοι 51 %
Έλληνες 49 %

Αν πούμε ότι μιλάμε για χρέος 300 (που είναι παραπάνω) δισ. Ευρώ, και το 76,6% είναι σωστό και δεν είναι 87,3%, τότε σε ομόλογα είναι 229,8 δισ. ευρώ(ενώ με το 87,3 βγαίνει 261,9 δισ. ευρώ)
Απ’ αυτά τα 112,602 δισ. ευρώ είναι ομόλογα που κατέχουν Έλληνες τράπεζες και χρηματιστές (πάντα με το όχι σωστά στοιχεία ενώ μ’ αυτά που θεωρώ σωστά 128,221 δισ. ευρώ)

Απ’ εδώ και πέρα η απορία μου είναι η εξής:
Όλοι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες (κάθε είδους), οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είμαστε Έλληνες. Εμείς φάγαμε όλοι μαζί κατά την κρίση του κ. Πάγκαλου που δημιούργησε τόσες αντιδράσεις. Αφού συμμετείχαμε στο «γεύμα» έστω κάτω από το τραπέζι τρώγοντας ό,τι ‘θέλαν (όπως κάνουμε με τις γάτες και τα σκυλάκια) και μας κόψαν ένα σωρό πράγματα.
Ηρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και το πληρώνουμε, και μάλιστα ακριβά. Μας κόψαν δύο μισθούς, προσπαθούμε να γεμίσουμε το καταστήματά μας απορροφώντας το ΦΠΑ και τους φόρους που συνεχώς αυξάνονται. Και μας βάζουν από πάνω και νέους όρους (ανοίγοντας τα επαγγέλματα και απαγορεύοντας το κάπνισμα).
Οι «επενδυτές»; Δεν είναι Έλληνες; Δεν πρέπει να πληρώσουν; Αυτοί δεν συμμετείχαν στο γεύμα και μάλιστα πάνω απο το τραπέζι; Μάλιστα να μην ξεχάσω συμμετείχαν και σ’ ένα πάρτι στην Σοφοκλέους, που τους διοργάνωσε το καλοκαίρι του ‘99 ο Σημίτης με τον κ. Παπαντωνίου.
Πάρε σφουγγάρι και σβήσε αυτό το 49% (επί του 76,6% ή 87,3% του χρέους μας), αν οχι ολο κάποιο σημαντικό κομμάτι κ. Παπανδρέου. Μόνο έτσι ΙΣΩΣ αποκτήσεις την συναίνεση κάποιων (σίγουρα των γνήσιων ΠΑΣΟΚων γιατί αυτή δεν την έχεις) του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου