Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Όταν θέλουν, λύνουν προβλήματα

Τελικά αν θέλει η κυβέρνηση λύνει προβλήματα. Του κόσμου; Αυτό, αν λύνει προβλήματα του κόσμου, θα το δούμε εν καιρώ. Πάντως τώρα λύνει τα προβλήματα των μεγαλοεργολάβων. Κι εξηγούμαι.
Σε νόμο που θα περάσει αυτές τις μέρες, θα προβλεφθεί η μη πληρωμή των διοδίων ότι είναι τροχαία παράβαση. Έτσι λύνονται τα χέρια των μεγαλοεργολάβων να ζητήσουν από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να χρησιμοποιούν την φωτογραφία που θα βγάζουν στα διόδια σε όσους δεν πληρώνουν.
Κι αν αυτό είναι χρονοβόρο, αν και με το ρυθμό που παίρνει κατασταλτικά και φοροεισπρακτικά μέτρα κατά του λαού η κυβέρνηση ως το Πάσχα θα το έχει λύσει, μη πω ως την εθνική μας γιορτή.
Θα μπορούν, όταν είναι τροχαία παράβαση, να ζητήσουν την συνδρομή της αστυνομίας (αν είναι δηλαδή περιπολικό στα διόδια) να «συλληφθεί» κάποιος που δεν πληρώνει.
Το κυριότερο όμως είναι ότι θα φοβηθεί ο κόσμος. Ως τώρα ξέρει πως σταματά σηκώνει την «μπάρα» και περνάει. Όταν θα μαθευτεί πως είναι τροχαία παράβαση και θα φροντίσουν τα ΜΜΕ να γίνει γνωστό αυτό πλέον δε θα το κάνει έτσι το «κύμα» των δεν πληρώνω και να μη κοπεί τελείως θα καταλαγιάσει.
Δεν βλέπω όμως την ίδια θέρμη να τιμωρηθούν οι εταιρείες που δεν έχουν παράτρομους. Ώστε αν δε θέλω να πληρώσω διόδια, να πάω απ’ τον παράτρομο. Ετσι μπορεί να μη πληρώνω αλλά δεν θα έχω τον δρόμο τον οποίο συντηρεί η εταιρεία και θα κάνω παραπάνω, ουκ ολίγα σ’ ορισμένες περιπτώσεις χιλιόμετρα. Εκτός αυτού και οι κάτοικοι των γύρω απ’ τα διόδια περιοχών να μην είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν συνέχεια να πάνε στη δουλειά τους και στον γείτονά τους
Βέβαια για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και κυρίως τον δρόμο που κατασκεύασαν αυτές οι εταιρίες τα λέει όλα ανέκδοτο που μου είπε επαγγελματίας οδηγός που ταξιδεύει συχνά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της εθνικής οδού.
Με ρώτησε λοιπόν:
«Ξέρεις γιατί την Εθνική οδό από την Λαμία και πάνω την λένε αυτοκινητόδρομο Αιγαίο;
Και άκουσα έκπληκτος την απάντηση
«Γιατί έχει κύματα»
Και θυμήθηκα το πόσο κουνούσε το λεωφορείο όταν πρόσφατα πήγα με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου