Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί δεν μας πληροφόρησαν χθες οι απεργοί;

Έγινε χθες γενική απεργία. Απεργούσαν όλοι ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, καταστηματάρχες ΟΛΟΙ. Δεν έγιναν όμως εισοδεία αν και βγήκαν 30.000 ή 50.000 ή για τα ξένα μέσα 100.000 ως και 150.000. Κι όπως ειπώθηκε στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη (νομίζω από τον ίδιο) αν απεργούσαν από τον ιδιωτικό τομέα όλοι όσοι ήθελαν να απεργήσουν το πλήθος θα έφτανε ως εδώ. Τη Λάρισα.
Εμείς οι της περιφέρειας μάθαμε πολύ λίγα. Γιατί; Μα απεργούσαν οι δημοσιογράφοι. Ευτυχώς που είμαι από, τους λίγους ακόμη, που έχω πρόσβαση στο διαδύκτιο κι έψαχνα να βρω πληροφορίες σε ελληνικά και ξένα site.
Στην Ελλάδα έκαναν καλή δουλειά τα πρώην συναιτεράκια και νυν ασπονδοι φίλοι Τριανταφυλλόπουλος και Αναστασιάδης στις ιστοσελίδες τους zougla.gr και protothema.gr. Από εκεί και πέρα το χάος.
Ως ότι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο διάβασα να δουν τι θα κάνουν και οτι ψάχνουν για ελικόπτερο να φύγουν, Ευτυχώς δεν το διέδωσα στον (μικρό είναι αλήθεια) κύκλο μου γιατί θα ήμουν το ανέκδοτο της ημέρας σήμερα.
Οι δημοσιογράφοι δεν απεργούν άλλη μέρα γιατί όπως μου λέει κάποιος δε θέλουν τις μέρες που απεργεί όλη η Ελλάδα να φαίνονται απεργσπάστες.
Εδώ είναι το τραγικό λάθος των συνδικαλιστικών εξουσιών, ή το κόλπο γιατί αυτή η ιστορία εξυπηρετεί το σύστημα.
Θα έπρεπε (λόγω τις απεργίας) να βγάζουν ένα φύλλο εφημερίδας (με τίτλο ας πούμε
«Χθες απεργήσαμε») και να το τυπώνουν οι εφημερίδες που θέλουν. Αν είναι μόνο κάποιες ας κυκλοφορίσουν μόνο συτές.
Τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν ούτως ή άλλως κάμερες σε καίρια σημεία. Θα μπορούσαν να διαθέσουν εικόνες που θα μεταδίδουν live με τον έλεγχο (το πιο σημείο θα δείχνει δηλαδή) της συνδικαλιστικής εξουσίας. Κι ας το δείχνουν όποια κανάλια θέλουν. Σίγουρα θα υπήρχαν ένα δυο. Να είμαι ειλικρινής χθες έψαξα στον 902 να δω αν μεταδίδει κάτι αλλά στην λογική μη τους πούνε απεργοσπάστες δεν έβγαινε τίποτε, σε κάτι επαναστικά τραγούδια έπεσα με φόντο το σφυροδρέπανο.
Αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται όχι μόνο στην κεντρική εκδήλωση (Αθήνα) αλλά και σε όλη την περιφέρεια.
Σήμερα; Το θέμα, αφού δεν έγιναν εκτεταμένα επεισόδια, δεν «έπαιξε» πολύ. Τον πυρπολησμό του ματατζή είδα μερικές φορές και όταν άναβε η συζήτηση, μια που το πρωί έχουν πάνελ, γυρνούσαν στην Λιβύη . Σημαντικό θέμα (και λόγω πεττρελαίου και συμπατριωτών μας ποτ βρίσκονται εκεί) αλλά έγίνε ειδικά σήμερα άλλοθι να μη μάθουμε πράγματα για την χθεσινή απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου