Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Θα γλιτώσουν τα οικόπεδα και...

Χαμός έγινε με την συνέντευξη τύπου που δώσανε οι τροϊκανοί και τους ξέφυγε, αν τους ξέφυγε, να πουν οτι έχουμε περιουσία και μπορούμε να την πουλήσουμε για 50 δισ. ευρώ.
Ήρθε η αντίδραση αλα ρατανπλάν (μετά από 12 σχεδόν ώρες) από την κυβέρνηση. Ήρθε η διαμαρτυρία του κ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή ένωση. Ήρθαν οι δηλώσεις όλων πως δεν πωλείτε έδαφος, αλλά θα τα αξιοποιήσουμε κι ένα σωρό φαιδρά.
Γιατί φαιδρά είναι όταν λέμε πως δεν θα πουλήσουμε έναν συγκεκριμένο χώρο αλλά θα τον νοικιάσουμε για 60 ή 100 χρόνια. Κι εν πάσει περιπτώσει ορισμένους χώρους αφού δεν τους αξιοποιούμε ως δημόσιο πιο καλά να τους δώσουμε για ήπια εκμετάλλευση.
Να πάρω σαν παράδειγμα την πόλη μου την Λάρισα. Το πιο ακριβό οικόπεδο στην πόλη τέσσερα τετράγωνα από την πλατεία Ταχυδρόμου το έχει το ΙΚΑ. Εκεί που ήταν το παλιό κτίριο του. Οι υπηρεσίες έφυγαν σε δυο πολυκατοικίες που νοικιάζουν. Το κτίριο το γκρεμίσαν άκουσον άκουσον για να διώξουν τους καταληψίες. Ενώ μπορούσαν να το νοικιάσουν ως κέντρο πολιτισμού μουσικό πολυχώρο. Τώρα οι επιλογές είναι δύο ή να το πουλήσουν μια που είναι οικόπεδο ή να κατασκευάσουν με χορηγούς ένα κτίριο.
Βέβαια μπορεί να το αγοράσει ο Δήμος Λάρισας αλλά αφού οι κυβερνώντες έχουν το ίδιο δόγμα με την Εθνική μας πορνοστάρ Τζόυλια, στόχος είναι τα λεφτά, αποκλείετε. Κάποια πολυεθνική θα το πάρει.
Τώρα ο κ. Παπανδρέου άρχισε να λέει σ’ όλους του τόνους πως δεν πωλείται εθνική γη. Λες και τον πιστεύει κανένας. Θα το βάλει λέει στο σύνταγμα. Τι λες; Τώρα σε πιστέψαμε.
Αυτό που βλέπω είναι να ξεπουλούν τις κρατικές επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΑΤΕ κλπ) και να πανηγυρίζουν πως δεν υπάκουσαν. Γλιτώσαν τα οικόπεδα. Για τα λιμάνια δεν είμαι σίγουρος μια που ξεκίνησε να τα πουλά η ΝΔ.
Λες και οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν περιουσία.
Τώρα γιατί έχω την αίσθηση πως θέλουν, οι κυβερνώντες ψάχνουν να πάρουν μια καλή είδηση για την Ελλάδα να πατήσουν σ’ αυτή και να κάνουν εκλογές να το σκάσουν; Δεν ξέρω. Ίσως γιατί όταν τους βλέπω στην τηλεόραση νιώθω πως βρίσκονται στον κόσμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου