Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο πρωθυπουργός μας σε ρόλο πλασιέ

Μου έχει γίνει συνήθεια τελευταία να ψάχνω με τις ώρες κάποια blog. Μέρα με τη μέρα τα blog που παρακωλυθώ γίνονται όλο και πιο πολλά κι έχουν σχέση με την πολιτική και τα πράγματα που αγαπώ: Την Ελλάδα (ως πατριώτης) τον νομό Λάρισας ως (καλώς εννοούμενο) τοπικιστής, τον Ολυμπιακό (ως «γαύρος») και φυσικά τις γυναίκες.
Το hellenicrevenge.blogspot.com μου θύμισε πως τον Σεπτέμβριο ο κ, Παπανδρέου πήγε (για πολλοστή φορα στις ΗΠΑ από τότε που έγινε πρωθυπουργος) για την σωτηρία της Ελλάδας και πάλι.
Με την ευκαιρία μίλησε στο Economic club στις 23/9. Είναι η μέρα που είπε για την μεσογειακή διατροφή και άλλα καλά για την Ελλάδα: «Πέραν των κλασικών τριών «S» στην αγγλική γλώσσα – «sun, sea and some ruins» – δηλαδή του ήλιου, της θάλασσας και των αρχαιολογικών μνημείων, η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει, όπως καλλιτεχνικά φεστιβάλ, δρόμους του κρασιού, σχολές μαγειρικής, θέρετρα σκι, ράφτινγκ σε ορεινές περιοχές και κωπηλασία στα νησιά, καταδύσεις για επισκέψεις σε ενάλιες αρχαιότητες, μέχρι και αναρρίχηση στους βράχους των νησιών του Αιγαίου.»
Πριν όμως από αυτά έκανε κι άλλη διαφήμιση είπε μεταξύ άλλων: «Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding»".»
Έκανε δηλαδή διαφήμιση της περιουσίας της χώρας μας που ξεπουλάει. (Είναι στο μνημόνιο όπως αποκάλυψε ο καθηγητής κ. Μαριάς στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη.)
Γι’ αυτό μόλις έγινε ο χαμός με την συνέντευξη των ανθρώπων της τρόικα έχασαν τα λόγια τους και βγάλαν την ανακοίνωση στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου