Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο λιγότερο κακός παίρνει το πρωτάθλημα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρωτάθλημα Α’ εθνικής. Εννιά αγωνιστικές ακόμη να τελειώσει η κανονική περίοδος (να βγει πρωταθλητής) και μετα play off
Έχουμε φτάσει εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος και ουσιαστικά έχει κριθεί μια που ο Ολυμπιακός προηγείται από τον αιώνιο αντίπαλό του (Παναθηναϊκού) με επτά βαθμούς, 54 έναντι 47.
Από εκεί και κάτω μετά από ένα ακόμη τεράστιο «άνοιγμα» δεκαεπτά βαθμων ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, με 34 και 33.
Πάντως είναι ουσιαστικά απίθανο μια που η Καβάλα με 31 βαθμούς διεκδικεί με αξιώσεις είσοδο στα play off (κινδυνεύει να μη μπει μια που Αρης, Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν 28 βαθμούς) και με 10 βαθμούς πιο κάτω Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης πέφτουν΄ένας από τους δύο στη Β’ εθνική/
Έχει τόσο καλή ομάδα όμως ο Ολυμπιακός κι έχει πάρει σχεδόν το πρωτάθλημα;
Όχι. Αν κι έχει καλούς παίχτες έχει έναν προπονητή (τον κ. Βαλβέδε) που ουσιαστικά δεν ξέρει τι του γίνετε.
Έκανε το πείραμα κι έβαλε στη αρχή της περιόδου τον Μιραλάς σέντερ φορ αλλά από κάποια που πέτυχε. Τον άλλαξε θέση όμως μια που έπρεπε να βάζει τον Πάντελιτς που είναι γνωστή η αξία του.
Έδιωξε (δανεικό λέει κι αγύριστο θα έλεγα) τον Κώστα Μήτρογλου τον άνθρωπο που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό πέρυσι. Βέβαια δεν είμαι προπονητής και ότι και να γράφω σ’ αυτόν τον τομέα είναι υποκειμενικά.
Όμως είναι αλήθεια πως ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας ντέρμπι. Σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όχι μόνο αυτό μα σε εκτός έδρας ντέρμπι δεν έπαιξε ικανοποιητικά πάνω από ένα ημίχρονο, πάντα το πρώτο
Τώρα ακολουθεί την Κυριακή επίσκεψη του στο Χαριλάου. Την ήττα του τη θεωρώ δεδομένη. Όπως και αυτή στην Τούμπα την 26η αγωνιστική.
Τα δύο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη είναι αυτά που θα κρίνουν το πρωτάθλημα (με Παναθηναϊκό την μεθεπόμενη 24η , και με ΑΕΚ την επόμενη της Τούμπας 27η.
Τα παιχνίδια αυτά θα τα πάρει ο κόσμος (λόγω της καυτής ατμόσφαιρας)
Έτσι βλέπω το πρωτάθλημα να το παίρνει φέτος ο Ολυμπιακός λόγω του ότι είναι λιγότερο κακός από του άλλους διεκδικητές του τίτλου. Κι αν συνεχίσει έτσι του χρόνου δεν θα βλέπεται ΚΑΙ στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου