Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως πρέπει να πληρώσουμε εμείς τη Siemens;

Η χώρα μας ίσως είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν αποζημιώθηκε ακόμη από τη Siemens για την ζημιά που υπέστη από τα «μαύρα ταμεία» και τις «μίζες».
Ούτε η ζημιά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, Πότε; Τι κάνουν οι επιτροπές που ελέγχουν το σκάνδαλο; Κι αλήθεια που ξέρουν ότι είναι σκάνδαλο; Ότι ζημιώθηκε δηλαδή το κράτος,
Όχι ότι αμφιβάλω, αλλά ελέγχουν τις μίζες και το μαύρο χρήμα που εισήλθε στην Ελλάδα. Για να πουλήσουν πιο ακριβά τα προϊόντα τους. Για να μα κλέψουν δηλαδή ουσιαστικά. Μας κλέψαν λένε. Αλλά πόσο; Πολύ, λίγο; Ξεδιάντροπα και χωρίς κόπο σίγουρα ναι. Υπήρχαν και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να τα «πιάσουν» και μετά φταίμε εμείς που τους εκλέγουμε. Και μας λένε συνέχεια «Δεν πάει άλλο ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ Μ@@@ΕΣ»
Λένε πως η ζημιά που έπαθε η Ελλάδα ήταν γύρω στα δύο δισ. Ευρώ. Τώρα λένε πως θέλουν να κάνουν εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Μόλις το διάβασα σκέφτηκα. Μμμ θα συμβιβαστούν στο μισό ποσό με αντάλλαγμα την σιωπή των Γερμανών για τους ανθρώπους που τα πήραν κι έτσι μόνο οι κ.κ Τσουκάτος και Μαντέλης που τελικά ομολόγησαν.
Σε εκπομπή όμως της κ. Παπαδικού στη ΝΕΤ ακούστηκε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό το εξής: «Και όπως είναι τώρα η κοινωνία μας ποιός υπουργός θα έχει το θάρρος να υπογράψει να πάρουμε 70 – 80 εκατομμύρια ενώ ακούστηκε για 2 δισ.;»
Μα σκέφτηκα για τόσο μικρό (ανάλογα) ποσόν μιλάμε; Ούτε 100 εκατομμύρια ευρώ; Το άσχημο είναι πως ο κ. Βαλυράκης που ήταν ο μοναδικός υπουργός, ως πρόεδρος της εξεταστικής για την Siemens.
Άρα μιλάμε για τέτοιο ποσόν. 70 με 80 εκατομύρια αντί για 2000. Ποιόν έχουν σκοπό να στείλουν για διαπραγμάτευση οι «δικοί» μας; Τον νέο εν Ελλάδι αντιπρόσωπο της Γερμανικής εταιρίας; Και με ποιο αντάλλαγμα θα πάρουμε τα ψίχουλα για την ψευτοαποζημίωση;
Μήπως τελικά θα πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για δυσφήμιση; Η εταιρία μια χαρά συμπεριφερόταν και συμπεριφέρεται. Και όλο και κάτι δίναν στους ανθρώπους με τους οποίους διαπραγματεύονταν και κάλα μηχανήματα δίναν στο κράτος. Λίγο φουσκωμένο βεβαίως (10% λένε μα είμαι σίγουρος πως ήταν παραπάνω). Ήταν όμως Siemens. Γερμανικό προϊόν. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου