Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βοήθησαν την κυβέρνηση

Την Κυριακή έγινε χαμός στο Σύνταγμα. Δεκάδες χιλιάδες Αθήναιο βγήκαν να διαμαρτυριθούν ειρηνικά όπως κάνουν κάθε μέρα για το μνημόνιο.
Τα τηλεοπτικά κανάλια όμως δεν μεταδώσαν τίποτε λόγω της απεργίας τον τεχνικών τηλεόρασης.
Κανένα δεν μετέδωσε; ΟΧΙ. Η ΝΕΤ και ο Σκάι είχαν κανονικά πρόγραμμα.
Έτσι κάπιοι μάθανε πως πραγματικά είναι το δελτίο ειδήσεων μια που τόσο ο Σκάι όσο και η ΝΕΤ έχουν πραγματικές ειδήσεις με λιγο από παπαδολόγια (λέγε με σχόλιο) που έχουν οι άλλοι ιδιωτικοί σταθμοί.
Πάντως όσο δίκιο και να έχουν (που έχουν στα αιτήματά τους οι τεςχνικοί) που είναι
1) ην υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
2) Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
3) Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
Αυτό που ουσιαστικά κάναν είναι να κάνουν εξυπηρέτιση στην κυβέρνηση να μην δείξουν το τι έγινε στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας.
Θα μου πείτε πώς θα διαμαρτυρηθούν οι άνθρωποι; Πολύ σωστό όμως εξηπιρετούν την εξουσία με τις κινητοποιήσεις τους. Είναι και τέτοιες οι εποχές που ο κόσμος είναι στους δρόμους που η παπαρολόγια των δελτίων (Mega, Alter κυρίως που ειναι οι πρωτοστάτες) θα στρεφόταν εκεί.
Βέβαια το καλό που κάναν είναι να θυμηθεί ο πολύς κόσμος (και να μάθουν οι πολύ νέοι) το πως γίνετε δελτίο ειδήσεων μια που μόνο αυτοί, να προσθέσω και τον ΑΝΤ1, έχουν πραγματικές ειδήσεις.
Βέβαια η λύση θα ήταν αντί να κάνουν απεργία να περνά τις μέρες αυτές κρόουλ με τα αιτήματα τους. Υπάρχει και η extreme ιδέα να υπάρχει ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ διαφήμιση στο δελτίο, από τους εργαζομένους, που να λέει τα αιτήματα τους ανφέροντας και τους ύπτιους.
Ας πουμε «Ο ταδε και ο δεινα τηλεοπτικός σταθμός δεν υπέγραψε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους τεχνικούς του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου