Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γιατί απέτυχε ο κ. Βενιζέλος αναγκάζοντας
την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί άλλους μεθόδους

Όχι μόνο δεν κατάφερε τίποτε ο κ. Βενιζέλος που πήγε ως υπουργός οικονομικών στο Eurogroup, να δει τους ομόλογους του στις Βρυξέλες αλλά έγινε δέκτης πιέσεων για την εθνική συνεννόηση. Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ δηλαδή: «Δεν μας αρκείτε κύριε... Θέλουμε εθνική συναίνεση» του είπαν.
Αποτυχία είχε και στην διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις υποχωρήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν είχαν την έγκριση λέει (ο κ. Βανιζέλος) της τρόικας.
Βέβαια στον κ. Βενιζέλο δίνω το εξής δίκιο. Διαδέχτηκε στο υπουργείο τον κ. Παπακωνσταντίνου τον yes men της τρόικα. Όπως αποδεικνύεται δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε. Ηταν τόσο μειοδότης που οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, λέει, έβαλαν βέτο στο να πάει στο υπουργείο Εξωτερικών.
Κατά την άποψη μου αν ήταν σήμερα υπουργός εξωτερικών, ήδη (θα είχε δεν είχε μια βδομάδα υπουργός) θα είχαν απαιτήσει τα Τουρκοβούνια και το Τουρκολίμανο.
Οι Σκοπιανοί θα ήταν σίγουρα στη ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλπ.
Έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μεθόδους της προ 40ετίας χούντα μεταφέροντας το ενδιαφέρων του κόσμου στο ποδόσφαιρο. Με τη διαφορά η τότε χούντα για καλό που έστειλε τον Παναθηναϊκο στον τελικό του (τότε) champions league ενώ η σημερινή (κυβέρνηση) άνοιξε το καπάκι της μπόχας του ποδοσφαίρου. Η ομοιότητα είναι πως πανηγυρίζουν και πάλι όπως τότε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Πάντως ας θυμηθούν οι κυβερνώντες πως αυτό έγινε λίγο πριν πέσει με πάταγο. Ετσι κινδυνεύει να γίνει και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου