Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Να γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πουν οχι!!!

Προσπάθησα να έρθω στη θέση ενός Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Τι να κάνω να ψηφίσω ή όχι το μεσοπρόθεσμο; (είπαμε είμαι «πράσινος» βουλευτής)
Υπάρχει αντίδραση του λαού άρα να μην το ψηφίσω γιατί πρέπει να πάω να ζητήσω αύριο (όποτε κι αν είναι οι εκλογές) την ψήφο του.
Όμως είμαι ΠΑΣΟΚ. Βάζω την πατρίδα πάνω από το κόμμα. (Πραγματικό ΠΑΣΟΚ Ανδρεϊκό). Δεν πάει στο διάολο; Αν δεν υπάρχει άλλος δρόμος θα το ψηφίσω. Άλλωστε όλη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα τα βρίσκει δύσκολα οπότε δε θα ‘μαι μόνος. Όπως οι άλλοι κι εγώ.
Αυτά σκέφτηκα ως ώσπου....
Ακούγοντας χθες ειδήσεις άκουσα πως οι ευρωπαίοι αν και απειλούν πως δεν θα δώσουν στην Ελλάδα την δόση της, σα να πρόκειται για κάποιον ναρκομανή, ανησυχούν.
Γιατί; Αν δεν ψηφίσουμε κι έχουμε τόσους αποστάτες (κατά την κυβέρνηση) από το δικό μας το μυαλό δε θα χρεοκοπήσομε;
Δεν μας λένε σε όλους του τόνους πως είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης κι αν δεν ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο είμαστε για την έξοδο απ’ αυτή;
Δεν πιέζουν τον κ. Σαμαρά που (παραδόξως) φέρεται πραγματικά ως Έλληνας και δεν ενδίδει στις πιέσεις των ομοϊδεατών φίλων του;
Όμως ο κ. Παπανδρέου που έχει πάρει μόνο το επώνυμο του πατέρα του, χορεύει όπως του χτυπάνε οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι σύμμαχοι μας. Και μας απειλεί για την υγεία, την παιδεία του μισθούς μας (των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων) λες και δεν τα έκοψαν όλα. Ανησυχεί, τρέμει βλέπεις θα χάσει την στήριξη του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όμως όλοι αυτοί γιατί ανησυχούν; Θα χάσουν το μαύρο πρόβατο, θα δώσουν τα λεφτά που μας δίνουν στις τράπεζες (άλλωστε τα λεφτά που δίνουν σε μας, λένε είναι ίσα ίσα για την δόση που χρωστάμε) και ησυχάζουν από τους κηφήνες όπως μας περιγράφουν.
Όμως είναι και οι αγανακτισμένοι, που φωνάζουν ένα μήνα τώρα. Δεν λένε να φύγουν από το σύνταγμα και διαμαρτύρονται για τα μέτρα. Τα light μέτρα, σχετικά με ο,τι έρχεται, του μνημονίου 1. Που ο κ. Παπακωνσταντίνου πέρασε με απειλές και τρομοκρατία.
Προσπάθησε ο Γιωργάκης να τους κατευνάσει με το «θεατρικό» της περασμένης Τετάρτης και τον ανασχηματισμό (ουσιαστικά πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του) όμως δεν τα κατάφερε καλά. Είναι ακόμη στο Σύνταγμα. Αν και το παίζει θλιμμένος ο κ. Βενιζέλος (ίσως και να ναι μια που χάνει το πλεονέκτημα να ναι εκτός τη κυβέρνησης). Αν και αγνίζετε να περάσει πιο ελαφρά μέτρα, τουλάχιστον όσο ελαφρά υποσχέθηκε ο κ Παπακωνσταντίνου να κατευνάσει του αντάρτες βουλευτές, αλλά τον αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι σαν σκουπίδι.
Αν δεν το ψηφίσετε θα χρεοκοπήσετε μας λένε σ’ όλους του τόνους. Δεύτερη λύση δεν υπάρχει. Ωραία θα το ψήφιζα.
Αλλά αν δεν τελικά δεν περάσει; Δεν θα ναι νίκη του λαού κόντρα σ’ όλα τα συμφέροντα; Δεν θα ήταν επιλογή του να χρεοκοπήσουμε την Ελλάδα αντί να καταχρεοκοπήσουμε τον ήδη χρεοκοπημένου λαό της; Κι όλη η Ευρώπη δεν θα δει πως αν αντιστέκεσαι στου ισχυρούς στο τέλος νικάς. Κατακτάς το δίκιο.
Οπότε ΟΧΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου