Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Πουλάτε την Ελλάδα γιατί δεν τη Νοικιάζετε;

Ξεπουλιέται λέει η Ελλάδα. Κατά το προχθεσινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε να πουληθεί (όλο ή ποσοστό) του ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ ΔΕΠΑ ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Καζίνων, Διαχείριση οδικών αξώνων, Ξενία, Λιμανιών κα (αν ξεχνω κάτι) Και να επεκταθεί η σύμβαση διαχείρισης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.
Η δική μου απορία (του απλού ανθρώπου).
Γιατί να την πουλήσουμε; Να τη νοικιάσουμε. Για 20 για 50 ή ακόμη και για 100 χρόνια.
Να τους πούμε ουσιαστικά. Έχουμε μια περιουσία δεν μπορούμε να την κουμαντάρουμε. Στα μαγαζιά μας αντί για 2 υπαλλήλους έχουμε 10 και μάλιστα κάθονται και την όποια δουλειά την βγάζουν οι μαθητευόμενοι (Stage και συμβασιούχοι). Άσε που έχουμε πίεση από τους τελευταίους να του κάνουμε μόνιμους και όταν το κάνουμε δεν κάνουν τίποτε άλλο απ’ το να κάθονται κι αυτοί.
Πάρτε τα και απολύστε όσους σας είναι πλεόνασμα, αρκεί να μη προσληφθεί άλλος στην ίδια θέση κάποιου απολυμένου.
Να δουλέψει επιτέλους και η Ελλάδα.
Μα κι αν τα πουλήσουμε δεν θα ‘χουμε τα ίδια αποτελέσματα; Θα έχουμε. Αλλά μπορεί όταν τελειώσουν οι συμβάσεις οι τότε πολιτικοί να είναι πιο ικανοί απ τους σημερινούς. Απ αυτούς που δε θα έδινα σε κανέναν (όσους ξέρω πολύ ή λίγο) να διαχειριστούν όχι μόνο μια μικρή επιχείρηση, έστω περίπτερο, αλλά ούτε 1 ευρώ βγαλμένο με τον ιδρώτα μου.
Και να μη πάμε από μια οικονομία «Σοβιετικού τύπου» (που πέθανε υο 1989) όπως λένε οι Ευρωλιγούρηδες στον άκρατο φιλευθερισμό Αμερικάνικου. Αυτόν που πέθανε το 2008 και τον κοιτάμε επιδή δε θέλουμε να το πιστέψουμε σχεδόν 2 χρόνια τωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου