Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Στη Βουλή μετά το ασφάλιστο και το εργασιακό
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη διασκέδασή μας ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Από την Βουλή λέει θα περάσει (;) και το εργασιακό. Το καταθέτει η κυβέρνηση να συζητηθεί στη Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Γιατί όμως; Δεν είχε αποφασίσει η Κυβέρνηση να το περάσει κι αυτό όπως και το ασφαλιστικό με προεδρικά διατάγματα;
Και μεν το ασφαλιστικό το έστειλαν στη Βουλή να εκβιάσουν τους ΠΑΣΟΚους βουλευτές «όποιος δεν ψηφίσει έφυγε, όπως πάθαν οι άλλοι». Δηλαδή οι κ.κ Δημαράς, Οικονόμου και Σακοράφα που βροντοφώναξαν παρών κατά την ψήφιση του μνημονίου.
Για μένα το Εργατικό έρχεται γιατί έκαναν πολύ σωστές κινήσεις η κ. Παπαρήγα και Καρατζαφέρης επισκεπτόμενοι τον Κάρολο Παπούλια. Τι του είπαν; Περίπου ότι του είπε στην ανοιχτή επιστολή ο δημοσχεσίτης κ. Τσίπρας. Να μην υπογράψει τα διατάγματα.
Είναι και το υπέροχο σκίτσο που δημοσίευσε την προηγούμενη Κυριακή ο Στάθης Σταυρόπουλος «στο Παρόν» που συνοδεύω το σχόλιό μου.
Κάτι λοιπόν πρέπει να τηλεφώνησε ο πρόεδρος στον κ. Παπανδρέου. Φαντάζομαι κάτι σαν «Πέρασε το απ τη Βουλή. Δεν υπογράφω».

Τώρα πια οι βουλευτές απειλούνται με εκλογές, διαρρέοντας ο πρωθυπουργός μας «πως με 157 εγω δεν κυβερνώ θα πάμε σε εκλογές», συνδιάζοντας το με το όποιος δεν ψηφίζει διαγράφεται.
Σου λέει τι θα κάνουν θα χάσουν την «δουλειά τους»; Θα μείνουν άνεργοι; Αν συνεχίστει η θητεία μου θα ψηφίσουμε και τον νέο εκλογικό νόμο με τις πολλές μονοεδρικές οπότε πάλι κινδυνεύουν να χάσουν την «δουλειά τους».
Κύριε Παπανδρέου οι Βουλευτές είναι εκπρώσοποι του Ελληνικού Λαού κι εξαρτιόνται απ’ αυτόν. Αλλωστε πιστεύω πως ο ανεκδιήγητος νόμος «περι ασυμβίβαστου» του Σημίτη δεν πρόλαβε να τους διαβρώσει όλους.
Και το έδειξαν αυτό οι κ.κ. Δημαράς, Οικονόμου και Σακοράφα

* * *


Και να έρθουμε στο Μουντιάλ σας χρωστό τις απόψεις μου για του όμιλους που τελειώναν χθες. Όπως και σχηματικές προτάσεις που θα δίνω ως το τέλος του.
ΚΟΥΒΑνικές είναι οι απόπειρες που έχω κάνει ως τώρα βέβαια αλλά επιμένω
.
Στον έβδομο όμιλο αν και η Βραζιλία παίζει ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο υπάρχουν δεκάλεπτα που θυμίζουν την παλιά καλή Βραζιλία. Η Πορτογαλία πολύ καλή ξέσπασε στην αδύναμη Βόρεια Κορέα αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την εξαιρετική Ακτή Ελεφαντοστού που πρέπει να τη νικήσει 9 – 0 τη Πέμπτη άν η Πορτογαλία χάσει χωρίς να βάλει γκολ από τα «ξαδερφάκια» τους Βραζιλιάνους
Στον τελευταίο όγδοο όμιλο έχουμε την Χιλή αποδίδοντας φανταστικά να έχει το απόλυτο σε βαθμούς. Και την Ελβετία να έχει το πάνω χέρι σε σχέση με την Ισπανία νικώντας την. Και τώρα παίζει με την αδύναμη Ονδούρα ενώ οι Ισπανοί αγωνίζονται με του άνετους Χιλιανούς
Τώρα οι προβλέψεις μου για τα σημερινά ματς
Μεξικό – Ουρουγουάη Χ
Γαλλία – Ν. Αφρική 1
Νιγηρία - Νότια Κορέα 1
Ελλάδα - Αργεντινή 2 (αν και η καρδιά λέει 1Χ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου