Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Πρόταση για την σωτηρία της Ελλάδας

Έπεσε χθες στα χέρια μου ένα απ’ τα λίγα φέτος ως τώρα αφιερώμα για το Μουντιάλ που ξεκινά την Παρασκευή.
Σε οκτώ γήπεδα θα γίνουν όλοι οι αγώνες. Εμείς συλλογίστηκα έχουμε τόσα σύγχρονα γήπεδα;
Έχουμε την υποδομή των Ολυμπιακών αγώνων (δύο στην Αθήνα, ένα στην Θεσ/νικη, ένα στην Πάτρα. ένα στο Ηράκλειο κι ένα στον Βόλο) έξι υπερσύγχρονα γήπεδα.
Το Νοέμβριο θα γίνουν τα εγκαίνια κι αυτό της Λάρισας. Στα σκαριά είναι αυτά του Βοτανικου (ΠΑΟ), της Νέας Σμύρνης (Πανιωνίου) της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Και δεν ξέρω αν μου ξεγεύγει κανένα άλλο.
Τελικά απ’ ότι κατάλαβα ο πονηρός Ανδρέας Παπανδρέου κάτι τέτοιο Ηθελε να κάνει.
Να γίνουν οι υποδομές (γήπεδα) στην Ελλάδα για πολλά αθλήματα κυρίως οπαδικά να εξελίξει την πρόταση τού εταίρου μεγάλου Έλληνα πολιτικού. Του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Να γίνει η Ελλάδα μας μόνιμος τόπος τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων. Κι όχι μόνο Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά και Μουντιάλ και μουντομπάσκετ (Ποιό καλά θα ήταν να μεταφερθεί αυτό κατά δύο χρόνια όπως το σκέφτομαι).
Ίσως και του Euro και Eurobasket αντίστοιχα τα μονά χρονια.
Έτσι θα έχουμε μόνιμα αθλητικές οργανώσεις στην Ελλάδα μας με τεράστια κέρδη από θεατές και δημοσιογράφους. Αλλά και χορηγούς.
Και καλά η Ελλάδα που φυσικά έχει το επιχείρημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως ουσιαστικά από εδώ αρχίσαν όλα. Φυσικά δεν γράφω για την πολιτιστική αξιοποίηση μόνιμων τελέσεων τέτοιων διοργανώσεων. Αλλά ο υπόλοιπος κόσμος;
Κι αυτός θα έχει τεράστια οφέλη.
Εκτός του ότι θα υπάρχουν αφορμές να επισκέπτεται μια από τις πιο ωραίες χώρες του κόσμου, δε θα χρειαστούν να γίνονται άλλα τεράστια στάδια και θα γλιτώσουν πολλές χώρες από μελλοντικά χρέη. Η Βαρκελώνη λέει ακόμη χρωστάει για τοιυ Ολυμπιακούς αγώνες του 1992.
Εμείς μ’ αυτά που βγάζουμε βέβαια θα έχουμε την υποχρέωση να ανανεώνουμε τις υποδομές.
Δε πρόλαβε όμως ο άλλος μεγάλος πολιτικός μας ο Ανδρέας Παπανδρέου και τους Ολυμπιακούς αγώνες σχεδίασε ο Σημίτης και διοργάνωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου