Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Επιστρέφουμε στην δραχμή;

Φήμες λένε πως θα βγούμε από τη ζώνη του Ευρώ. Και το λένε σαν απειλή. Ίσως και να ’ναι με την πορεία που είχε η χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια.
Όμως είναι φήμες. Χθες κυβέρνηση, τραπεζικοί, και αξιωματική αντιπολίτευση μας διαβεβαίωσαν για το αντίθετο. Σήμερα αυτό διαβεβαιώνει ο Σκάι στην εκπομπή της κ. Πόπης Τσαπανίδου, Σκάι Τώρα. Τουλάχιστον στο ότι το νομισματοκοπείο δεν δουλεύει. Λες και θα ξαναδούλευε και δεν θα τυπωθούν (αν επιστρέψουμε στην δραχμούλα μας) στην Ευρώπη.
Οι φίλοι μας βλέπεις είναι τόσο καλοί άνθρωποι που όχι μόνο μπορούν να μας οδηγήσουν στην καταστροφή αλλά και να μας πουλήσουν, προσοχή όχι να μα το χαρίσουν, και μάλιστα πανάκριβα το πιστόλι με το οποίο θα αυτοκτονήσουμε.
Τώρα είναι καλό ή κακό να φύγουμε από το Ευρώ;
Βέβαια κάποιες προβλέψεις λένε πως το Ευρώ θα καταργηθεί ούτως ή άλλως το 2015. Θα αποτύχει δηλαδή το πείραμα της νομισματικά ενωμένης Ευρώπη όπως είναι σήμερα. Που έχει κατ’ εμέ αποτύχει από την αρχή.
Ακουσα προχθές μια ανάλυση ενός Γερμανού, δεν συγκράτησα το όνομά του, που έλεγε πως «αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν στηρίζει την οικονομία της, αλλά τις Τράπεζες. Το πιο καλό γι’ αυτήν είναι να βγει από τη ζώνη του Ευρώ και να υποτιμήσει το νόμισμά της ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα».
Δεν μπορώ να πω έχει άδικο. Εμένα τι μ ενδιαφέρει αν δεν μπορώ να αγοράσω πάμφθηνα στο Super market της Γερμανίας; Τι μ’ ενδιαφέρει αν για παράδειγμα η Γερμανική μπίρα μου έρχεται πανάκριβα; Όταν έχω Ελληνικές ωραιότατες;
Θα μου πείτε πως οι Γερμανικές είναι αξεπέραστες.
Αλλά αν θελήσω να την απολαύσω (που θα θελήσω) εν γνώση μου θα την πληρώση πανάκριβα.
Εγραφε σε άρθρο του πρόσφατα ο Σημίτης, λες και δεν είναι ο υπεύθυνος για την κατάντια της Ελλάδας, στο «Πρώτο Θέμα» πως αν είχαμε δραχμή θα την υποτιμούσαμε κατά 30%.
Και το έγραφε ως κακό. Δεν μας είπε ότι και τα Ελληνικά προϊόντα θα πέφταν κατά 30%. Προσοχή τα Ελληνικά όχι τα εισαγόμενα από την Ευρώπη.
Άθελα του δηλαδή έδειξε ένα μέρος του εαυτού του.
Δηλαδή πως τον ενδιέφερε πάντα το καλό της Ευρώπης (και της Γερμανίας) και όχι της χώρας που είχε την ατυχία να’ ναι πρωθυπουργός.
Βέβαια αυτούς που τους ενδιαφέρει, είναι οι άνθρωποι , όπως και ο τάπερμαν, που έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν από Ευρωπαϊκές αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου