Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ξεκινά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Πονηρές σκέψεις που κάνω

Μήνες το ακούω πως θα γίνει. Επιτέλους σήμερα άκουσα τη διαδικασία και την σιγουριά πως θα γίνει. Ποιό; Η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Φαίνεται αδιανόητο αλλά ναι το κράτος μας δεν ήξερε ποιους πληρώνει.
Με τις προσλήψεις δεκαετιών, ρουσφετολογικές τις ποιο πολλές φορές, και τος μετατάξεις φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.
Προσπάθησε ο Σημίτης να βάλει τάξη με το ΑΣΕΠ, να γίνονται ποιο δίκαια οι προσλήψεις, αλλά το μόνο που κατάφερε είναι ναι δώσει άλλοθι στους μη έχοντες την δύναμη να διορίσουν (από τιμιότητα ή ανικανότητα να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό το σάπιο κύκλωμα) και σ’ αυτούς που ήθελαν να αποφύγουν «κολλητσίδες» που δεν έδιναν την μίζα που έπρεπε. Είναι γνωστό φυσικά η σχέση της εποχής Σημίτη με τη μίζα και το φακελάκι. Βέβαια στα απλά και μικρά (και τα δυο μαζί) αρκούσε «το μιλητό» και «η γνωριμία»
Η απορία η δική μου γιατί δεν μαζεύουν απ’ όλες τις υπηρεσίες τις μισθολογικές καταστάσεις; Ενεργές και ανενεργές.
Το λογικό είναι πως, αφού βάσει αυτών έχουμε την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, να βγει κι ο αριθμός τους όπως και τα λεφτά που ξοδεύονται γι’ αυτές.
Το μυαλό μου πάει κάπου στο πολύ απίθανο, θέλω να πιστεύω.
Μήπως οι μισθολογικές καταστάσεις έχουν μέσα και νεκρούς και τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στην τσέπη επιτήδειων;
Έχει συμβεί πολλές φορές στα ασφαλιστικά ταμεία και οι κληρονόμοι μπλέκουν στην γραφειοκρατία ώστε να κόψουν την σύνταξη του μακαρίτη. Οπότε βγαίνουν στην τηλεόραση που λύνει όλα τα προβλήματα, ελάχιστοι όμως φαντάζομαι καρπώνονται την σύνταξη του παππού ως να δουν από μόνοι του το λάθος. Βέβαια όταν το καταλάβουν δεν κάνουν καμία κίνηση (να επιστραφούν τα αδίκως καταβληθέντα) μια που ευθύνεται η αβλεψία του υπαλλήλου.
Αντίστοιχα δε θα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που πέθαναν αιφνιδίως ή σκοτώθηκε σε ατύχημα και ο μισθός του συνεχίζει να πάει στην υπηρεσία;
Κι αυτό αν συμβεί; Γίνεται εφ’ όρου ζωής; Θα υπάρχει κάποιος που θα πει «δεν μπορεί ο κύριος Ταδόπουλος είναι 100 ετών στην δείνα υπηρεσία»;
Είδομεν

* * *


Σήμερα έχουμε και προτείνω (Σταθερά μία στις τέσσερις οι επιτυχίες μου)
Σλοβακία – Ιταλία Χ
Παραγουάη – Ν. Ζηλανδία 1
Δανία – Ιαπωνία 1
Καμερούν – Ολλανδία 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου