Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Λοβέρδος: «Χανει ο εργαζόμενος δικαιώματα κι ο επιχειρηματίας επενδύει»
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε κ. Λοβέρδο;

Τα πάνω κάτω έφερε ο κ. Λομβέρδος τόσο στο εργασιακό μετά το ασφαλιστικό. Με τις εντολές των «αφεντικών» του επιτρέπει απολύσεις με μισή αποζημίωση καιι καταργώντας την γενιά των επτακοσίων ευρώ.
Μα αυτό είναι καλό θα μου πείτε. Ποιος μπορεί να ζήσει με 700 ευρώ; Ναι την κατάργησε την γενιά αυτή όχι αυξάνοντας τις αποδοχές της αλλά μειώνοντάς της.
Και η πλάκα είναι πως την ώρα που ο κ. Παπαδικής στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 τον κατηγορούσε (και είχε απόλυτο δίκιο) πως «ενημέρωσε τον λαό χθες το βράδυ ο κ. Λοβέρδος από το Mega αλλά αυτό είναι επιλεκτική ενημέρωση» τσουπ τηλέφωνο ο κ Λοβέρδος. Κάποιος τον ενημέρωσε φαίνεται.
Μα υπήρχε λέει η δυνατότητα της μισής αποζημίωσης αλλά θα συμπληρώσω εγώ ήταν ασύμφορη γιατί έπρεπε να ειδοποιηθεί ο εργαζόμενος πολλούς μήνες πριν.
Ποιος θα κρατούσε κάποιον στη δουλειά του για ένα χρόνο κάποιον που να τόπου έχει πει πως του χρόνου θα φύγεις; Τώρα ελαχιστοποιήθηκε αυτός ο χρόνος.
Αυτά τα πράγματα είπε είναι «στο μνημόνιο που υπογράψαμε» είπε ο υπουργός. Το ξέρατε αυτό; ρωτήθηκε από κάποιον του πάνελ. Αλλά ο υπουργός έκανε πως δεν άκουσε.
Όλα οι εργαζόμενοι τα πληρώνουν κ. υπουργέ, ειπώθηκε από τον κ. Παπαδάκη.
«Ναι αντέτεινε, ο υπουργός, ο εργαζόμενος πληρώνει χάνοντας εργασιακά δικαιώματα και ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να επενδύει»
Που το είδατε αυτό κ. Λοβέρδο; Βάσει ποιου νόμου αν αυξάνονται κατά τόσο τα κέρδη που έχω, πρέπει να επενδύσω και κάποια;
Και τα λογιστικά έστω κέρδη, να μη πω τα πραγματικά που είναι πολλαπλάσια, ξέρετε πως είναι πραγματικά; Εδώ οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις φαίνονται ζημιογόνες.
«Ρίχνετε νερό στον μύλο» του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κι εσείς όπως και η κυβέρνηση κι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μ’ αυτά που κάνετε. Και μη ξεχνάτε πως οι φωτογραφίες με την Ακρόπολη και τα πανό του ΠΑΜΕ λαοί ξεσηκωθείτε Ελληνικά κι Αγγλικά έκαναν τον γύρω του κόσμου και στην θέση μας επέχετε η Ισπανία και μετά η Πορτογαλία και οι άλλες Μεσογειακές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου