Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Προς μια νέα ερυθρόλευκη δεκαετία (τούλάχιστον )

Φέτος στο πρωτάθλημα του ποδοσφάιρου της Α εθνικής είχαμε την επικράτηση του Παναθηναϊκού μετά από πέντε ερυθρόλευκα χρόνια. Όπως και το 2004 μετά απο επτά κατακτήσεις του Ολυμπιακού.
Θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να έχει πάρει τα πάνω του. Ειδικά μετά από τόσο χάλια χρονιά των κυρίως αντιπάλων τους που ούτε σαν δεύτεροι για το champion league μπορέσαν να τερματίσουν. Αντ’ αυτού (αν και προηγούταν στην ειδική βαθμολογία) τερμάτησαν τελευταίοι με συνέπεια να είναι αναγκασμένοι να ξεκινήσουν νωρίς νωρίς την προετοιμασία μια που ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας είναι στις 15 του Ιούνη (ευτυχώς) στην Αλβανία με την Μπέσα (ποια ειν’ αυτή;) Όμως οι μέτοχοι του πολτμετοχικού Παναθηναϊκού σκοτώνονται για την καρέκλα και (πιστεύω) για την μοιρασιά των χρημάτων της Ευρώπης.
Αυτό δεν συμβαίνει πάντα όταν πρέπει ν’ αποφασίσουν πολλοί; Ειδικά στην Ελλάδα αντί να καθίσουμε να βρούμε την λύση του προβλήματος τρωγόμαστε σαν τα κοκκόρια.
Αντίθετα ο κ. Κόκαλης έκανε θαυμάσια κίνηση παραχωρήσει την ιδιοκτησία στον κ. Βαγγέλη Μερινάκη.
Εφοπλιστής, Πειραιώτης και το βασικότερο νεότατος για πρόεδρος (μόλις 43) οπαδός του Ολυμπιακού από τα γενοφάσκια του.
Έκανε και κάποιες κινήσεις κλίνοντας συμφωνία με τον κ. Λίνεν. Εναν τεχνικό που τον γνωρίσαμε στον Πανιώνιο. Και παρουσίασε θαυμάσια δουλειά.
Και στην Ευρώπη έβγαλε την ομάδα και (κυριώς Ελληνες) νέους ποδοσφαιριστές ανέδειξε.
Ο κ. Μαρινάκης κράτησε τον κ. Κόκαλη πρόεδρο της ομάδας να υπάρξει ομαλά η διαδοχή μια που είναι ο πλέον πετυχημένος πρόεδρος ΠΑΕ. Ετσι έκανε και ο κ. Κόκαλης (όχι με τους κ.κ Κοσκωτά ή Σαλιαρέλη που εκτός από αποτυχιμένοι ήταν στην φυλακή) αλλά με τον πρόεδρο των τίτλων (τους τέσσερις πρώτους επαγγελματικούς όταν ξεκινούσε ο επαγγελματισμός στην Ελλάδα κ Σταύρο Νταϊφα)
Τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης τις κρίνω απολύτως θετικές.
Και τον μεχρι πρότινος πρώτο προπονητή Ζόραν Μπάντοβιτς, που δεν έχει κάνει καν το «αγροτικό του» όπως λέμε, κράτησε για να υπάρξει κι εδώ ομαλή η διαδοχή. Αλλά κι επειδή έδειξε καλά δείγματα και ως πρώτος δυο φορές που ανέλαβε φέτος.
Και μεταγραφές κάνει, έπιασαν καποιοι λιμάνι αλλά (όπως κάθε καλοκαίρι) και νέα ομόματα ακούγονται και πιστεύω θα γίνουν μεταγραφές.
Το κυριώτερο είναι ότι σε θέσεις που έχουν να κάνουν με αγωνιστικά και τεχνικά θέματα έρχονται παλίοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γνωστοί για τις ικανότητες τους.
Γενικός αρχηγός ανέλαβε ο κ. Τάσος Μητρόπουλος, που το προσονύμιό του «Ράμπο» δεν του βγήκε τυχαία.
Τεχνικός διευθυντής ο κ, Ντάρκο Κοβάσεβιτς γνώστης του Γιουγκοσλαβικού και Ισπανικού χώρου στο Ποδόσφαιρο. Και κυρίως με κύρος που το απέκτησε στα γήπεδα. Πάντα φώναζα για το λάθος της απομάκρυνσης του Ίλια Ίβιτς (μαζί με του Τάκη Λεμονή) αλλά τώρα ήρθε πιστεύω καλύτερος
Κρίνοντας καλές τις πρώτες κινήσεις του κ. Μαρινάκη όπως και μερικές απο τις τελευταίες του κ. Κόκαλη πιστεύω πως η χρονιά 2010 – 11 είναι η πρώτη μιας νέας ερυθρόλευκης δεκαετίας. Αρκεί μη γίνει καμιά «στραβή» με του Αλβανούς και δώσει κανείς μια κλωτσιά (Μαρινάκης ή Κόκαλης) και τα διαλύσει όλα (απολύοντας τον Λίνεν)

* * *


Η απόλυτη επιτυχία χθες στις προβλέψεις για το Μουντιάλ Να δούμε σήμερα που έχουμε
Παραγουάη – Ιαπωνία 1
Ισπανία – Ποτογαλία 1 (πιθανό βλέπω το Χ αλλά τελικά έστω στη παράταση ή πέναλτυ να περάσουν οι Ισπανοί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου