Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο πρωθυπουργός μας «το έριξε έξω»

Χθες και σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» ασχολείται με τον πρωθυπουργό μας, και με το ζεϊμπέκικο που χόρεψε το βράδυ της αλλαγής του χρόνου.
Πέρα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει, που είναι εντυπωσιακές όπως κι αυτές που είχαν δημοσιευτεί το 1998 με τις ζεϊμπεκιές του στην Τουρκία υπό τα όμματα του κ. Τζεμ, ασχολείται και μ’ άλλα πράγματα.
Πήγε σε ρεμπετάδικο της Κηφισιάς μόνο με την γυναίκα του Αντα. Δεν είχε κλείσει τραπέζι κάθισε ως τα ξημερώματα και χόρεψε την «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη ένα τραγούδι που γράφτηκε την κατοχή κι ήταν Συννεφιά και στην καρδιά του δημιουργού λόγω των εκτελέσεων των κατακτητών. Όπως και το όνομα του Ρεμπετάδικου «Παυσίλιπον», παύση της λύπης λέει η εφημερίδα που είχε ο πρωθυπουργός μας.
Εγώ θα σχολίαζα άλλα πράγματα. Εκτός της ιστορίας του τραγουδιού που λογικό είναι να μην την ξέρει, άλλο αν θα έπρεπε να χορέψει να χορέψει κάτι αισιόδοξο. Βέβαια ζειμπέκικο κι αισιόδοξε δεν υπάρχει αλλά ας χόρευε κάτι ερωτικό, που να με μπορεί να συνδεθεί με την κατάστασή μας.
«Παυσίλιπον» εκτός από παύση της λύπης, που σχολίασε η εφημερίδα είναι και το κεντρικό μεγάλο πάρκο της Καρδίτσας που προφανώς κάποιος από τους ιδιοκτήτες έλκει την καταγωγή του.
Θα σχολίαζα πως βγήκε μόνος με την σύζυγό του που σημαίνει πως δεν έψαξε για παρέα. Που αν έψαχνε σίγουρα κάποιος θα τον απέτρεπε. Όπως κι ότι πήγε κοντά στο σπίτι του και δεν είχε κλείσει τραπέζι που σημαίνει δεν το σχεδίασε.
Αυτό το γεγονός μου λέει πολλά. Δηλαδή η παρορμητική απόφαση που πήρε δεν ήταν η σωστή και ότι περνάει απόφαση της τελευταίας στιγμής γι’ αυτό δεν έκλεισε τραπέζι
Κυρίως όμως καταλαβαίνει πως δεν καταλαβαίνει τι περνάει ο λαός που κυβερνάει (όλοι εμείς) και βρήκε την ευκαιρία να το «ρίξει έξω». Θα έπρεπε ο ίδιος να αποτρέψει τέτοιες σκέψεις, αν υποθέσουμε πως το έκανε με προτροπή και πίεση της κ. Αντας, όχι να πάει μόνος του και να μάλιστα χορέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου