Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Δύο μέτρα και σταθμά

Αυξήθηκαν λέει το τελευταίο καιρό οι άνθρωποι που δεν πληρώνουν στα διόδια (εκτός των Μαλγάρων) στην Θεσσαλονίκη.
Φυσικό είναι. Γιατί ΚΑΙ είναι λεφτά που πέρνει ιδιωτική εταιρία ΚΑΙ δεν βλέπει ο κόσμος να γίνεται κάτι και αυξήθηκαν πολύ.
Διάβασα σε εφημερίδα πως συμφέρει να πας με αεροπλάνο απο την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη παρά με αυτοκίνητο. Μα διόδια δεν είχαμε όμως πάντα; Γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν; Και γιατί στα Μάλγαρα πληρώνουν;
Για όλα φταίει η εκσυγχρονιστική λογική. Πληρώστε πριν να σας το φτιάξουμε κάποια στιγμή. Κι όχι να σας τον φτιάξουμε αλλά να το φτιάξει μια εταιρεία (τόσο καλά όπως φτιάχνουν τα έργα οι ιδιώτες που τ’ αναλαμβάνουν όλο αυτό τον καιρό).
Μα τα διόδια Μαλγάρων; Αυτά είναι κρατικά. Κι εκτός των άλλων μπορούν να απαιτήσουν τα λεφτά. Στα ιδιωτικά; Υπήρχε η αρχή προσωπικών δεδομένων που απαγόρευε την φωτογράφισή του οχήματος και να απαιτηθεί το, όποιο ποσο. Θα λυθεί άκουσα αυτό με νομοθετική ρύθμιση.
Και γιατί να λυθεί μόνο εκεί; Όταν δεν μπορούνε να βγάλουν «στη σέντρα» τους φοροφυγάδες;
Από εκεί να ξεκινήσουν να λύνουν τα προβλήματα μ’ αυτή την αρχή. Να έχει δικαίωμα να βγάλει το όνομα, να μη πω να δημοσιεύετε υποχρεωτικά, αυτού που χρωστάει πάνα από 99.999 ευρώ. Όχι βεβαιωμένα αλλά υπόνοια. Και με αιτιολογία. Πχ ο κ. Τάδε χρωστά τόσα επειδή δεν πληρώνει ΦΠΑ. Προσοχή από ένα ποσό και πάνω. Να δούμε θα υπάρχει κανείς που προκαλεί την υπόνοια οτι δεν πληρώνει. Όμως οι κρατούντες ΔΕΝ θέλουν να πιάσουν τα μεγάλα ψάρια. Αλλά τους φτωχοδιάβολους. Και ειδικά αν υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο στην στο να θέλεις να αποφύγεις τον «βιασμό» την πάτησες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου