Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δεν αγγίζουν τους δημοσιογράφους αν και
από εκεί θ έπρεπε να ξεκινήσει η κυβέρνηση

Όταν άρχισα να παρακολουθώ ποδόσφαιρο και γενικά αθλητικά δύο εφημερίδες ρου είδους υπήρχαν. Η «Αθλητική Ηχώ» που ήταν φίλα προσκείμενη στον Παναθηναϊκό και το «Φως» στον Ολυμπιακό.
Κάποια στιγμή στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν το «συγκρότημα Κουρή» ανέβαινε με την «Αυριανή», αποφάσισε να βγάλει μια αδέσμευτη αθλητική εφημερίδα τον «Φίλαθλο». Έτσι μάθαμε τον Αποδυτηριάκια στην τελευαία σελίδα της εφημερίδας, που φήμες, λένε ακόμη, είναι ο ίδιος ο Νίκος Καραγιαννίδης και τον Ηλία Μπαζίνα στην πρώτη. Μέσα απα αυτή την εφημερίδα, που δεν ξέρω πόσο ανεξάρτητοι είναι οι συντάκτες της αλλά στο σύνολο πραγματικά είναι μάθαμε να διαβάζουμε πράγματα που δεν μας αρέσαν.
Χθες (Κυριακή 23/1) ξαφνικά τόσο «ο Φίλαθλος» όσο και η «Αυριανή» έχουν την παρακάτω αγγελία.

Και δείχνει πολύ καθαρά πια είναι η κύρια αιτία στα προβλήματα του Ελληνικού Τύπου. Τόσο στις εφημερίδες όσο και στου τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι το αγγελιόσημο.
Όπως γράφει η εφημερίδα στην αγγελία πώλησής της, το 20% των εσόδων από τις διαφημίσεις πηγαίνει στο ταμείο συντάξεων των δημοσιογράφων. Προσοχή μόνο σε συντάξεις. Για τα φαρμακευτικά πληρώνει το μέσο το αντίστοιχο ποσό το ΙΚΑ, μειωμένο φυσικά μια που καλύπτει μόνο τις φαρμακευτικές δαπάνες. Και μόνο δημοσιογράφων μια που οι άλλοι υπάλληλοι οι διοικητικοί και οι τεχνικοί είναι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
Είχαν κάτι αντίστοιχο και οι τεχνικοί τύπου που το κατήργησε ο Μητσοτάκης χωρίς να κουνηθεί κανείς.
Βλέπετε οι δημοσιογράφοι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Αν τα βάλουν μ΄αυτούς δε θα τους πάρουν με τις πέτρες (τους πολιτικούς μας) αλλά θα τους πάρει ο διάολος. Κυριολεκτικά.
Ετσι τους κανακεύουν και τους προστατεύουν. Και είναι η τάξη που είναι κυριολεκτικά αντιπαραγωγικοί. Δεν κάνουν και δεν προσφέρουν τίποτε. ΟΠως δουλεύουν τα τελευταία χρόνια γιατί ο δημοσιογράφος ήταν ο προστάτης των φτωχών και αδικημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου