Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δεν είναι ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση


Συνέντευξη είχε χθες (30/1) στην Καθημερινή ο υπουργός υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Μου έκανε εντύπωση πως αυτό που είπε για την κρίση που έχουμε πως «έχει την αφετηρία τησ στην δεκαετία το ‘80». Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ΠΑΣΟΚ δηλαδή.
Αναρωτιέμαι γιατί θα έπρεπε να πάει στο ΠΑΣΟΚ αν δεν πίστευε (όπως κι άλλοι) τις αρχές του; Ο Ανδρέας, που πρέπει να έχουν τρελαθεί στον χορό τα κόκαλα του, είχε κάποιες άλλες ιδέες. Μιλούσε για «τρίτο δρόμο» προς τον Σοσιαλισμό. Έκανε κινήσεις υπέρ του λαού, κυρίως την πρώτη τετραετία.
Βρεθήκαμε κι άλλες φορές επί Ανδρέα σε δύσκολη θέση, δεν ξέρω αν ήταν τόσο δύσκολα όσο λένε σήμερα, αλλά και υποτίμηση έκανε και λιτότητα είχαμε την δεύτερη τετραετία του.
Έμειναν στο «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα», που είπε σε μια προεκλογική συγκέντρωση του 1989 στο Περιστέρι. Τι εννοούσε; Να δώσει τα δώσει όλα στον αγώνα των εκλογών του Ιούνη του ’89 να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το κλίμα σκανδαλολογίας. Άλλωστε ο κ. Νικολάου στο κείμενο που παραθέτω (αν κάνετε κλικ στο link αυτης της παραγράφου) από την «Καθημερινή» στις 10/0/2008 πολύ ΠΑΣΟΚτζης και μάλιστα Ανδρεϊκός.
Το πως δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση δεν το ανέφερε. Αυτό είναι άσχετο δηλαδή με την σημερινή μας κατάσταση; Το ότι έκαναν ένα γκρουπ οι ισχυροί της Ευρώπης, την ζώνη του Ευρώ, κι εμείς μπήκαμε ενώ δεν το αξίζαμε δεν φταίει τίποτε.
Το ότι η Ανδρέας πήρε τους Ολυμπιακούς αγώνες με στόχο να αποδείξει πως μπορούμε και να φέρει κεφάλαια απ’ όλο τον κόσμο με στόχο να βαδίσει σιγά σιγά στα βήματα του άλλου μεγάλου πολιτικού μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είχε ζητήσει την μόνιμη διεξαγωγή στην Ελλάδα των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά κατέληξε να γίνει πάρτι μεγαλοεργολάβων δεν φταίει τίποτε.
Το ότι η νυν κυβέρνηση καθυστέρησε τραγικά να πάρει οικονομικά μέτρα ούτε αυτό φταίει. Όπως δεν είναι κακό που οι μόνοι πολιτικοί που τους συγχαίρουν, εκτός των του ΛΑΟΣ που άργησαν να καταλάβουν τι συμβαίνει, είναι οι Μητσοτακηδες (πατήρ και κόρη, ο υιός είναι στη ΝΔ), ο Μάνος κι ο Ανδριανόπουλος ούτε αυτό λέει κάτι.
Τώρα καταλαβαίνω τον απλό οπαδό του ΠΑΣΟΚ όταν κατηγορεί την κυβέρνηση, μόνο όταν έχει πιει ένα δυο ποτάκια μια που «ξενέρωτος» ντρέπεται, λέει πως αυτός είναι ΠΑΣΟΚ κι όχι οι κυβερνώντες.
Να τον πληροφορήσω τον κ. Λοβέρδο πως η πολιτική αυτή νομίζουμε ότιείναι πολιτική της ΝΔ.
Εκτός αν προχωρήσαν πιο πολύ του εκσυγχρονισμού του Σημίτη και είναι πιο φιλελεύθεροι απή τη ΝΔ (Κι αφού άλλαξε η ΝΔ σήμα ας βάλουν κι αυτοί εναν ταύρο σαν σήμα σ’ αυτό που λένε σήμερα ΠΑΣΟΚ).
Κι εκεί θα έπρεπε να ανήκουν όπως και ο κ. Παπακώνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου.
Ο τελευταίος θα νιώθω πως ντρέπεται για τον πατέρα του και θα του πρότεινα να το αλλάξει. Όχι Γιώργος Τσαντ (το πατρικό της Μητέρας του) αλλά Γιώργος Τζέφρυ Τσαντ μια που οι γηγενείς Αμερικάνοι έχουν και μεσαίο όνομα.
Οπως να θυμίσω σ’ όλους, και τον κ. Τσαντ, τα λόγια του πατρός του και ιδρυτή του κινήματος ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ κι οχι ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου