Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Να επιτραπεί το κάπνισμα ή
να απαγορευτεί η πώληση καπνού

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και καφέ για την καπνοαπαγόρευση. Αντιδρούν και οι πολίτες καπνιστές. Που δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα με τα ένα δυο τσιγαράκια που κάνω την ημέρα.
Συμφωνώ με το πνεύμα του νόμου, αν και σαν κατ’ εξοχήν χώρα παραγωγός καπνού δεν θα έπρεπε να συμφωνώ. Όμως απαγορεύτηκε η καλλιέργεια καπνού στην Ελλάδα. Και τα καπνοχώραφα πλέον είναι σπαρμένα με δημητριακά.
Ολόκληρες περιοχές που έγιναν διάσημες για τα καπνά τους τείνουν να γίνουν σιτοπαραγωγικές. Και μιλώ για την Ελασσόνα (ξεκινώντας από την περιοχή μου), την Ξάνθη, το Αγρίνιο, Καλαμάτα.
Αν βάζαν ακόμη οι περιοχές αυτές καπνά θα συμφωνούσα μ αυτούς που αντιστέκονται στο νόμο μια που κάποιοι Έλληνες θα ωφελούνταν απ αυτό.
Όχι οτι εξαιρώ τους επαγγελματίες αλλά το κάπνισμα είναι πράγματι μια ανθυγιεινή συνήθεια που προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα κι άλλα πνευμονικά νοσήματα. Εκτός αυτού σε καφενεία των χωριών δεν μπορείς να αντέξεις αν δεν καπνίζεις γιατί είναι τόση η κάπνα που έχουν τον χειμώνα που ένας τεκές είναι υγιεινότερος.
Τώρα με τα τσιγάρα και τα πούρα τι γίνεται; Ειναι εισαγωγής. Εδω η ΣΕΚΑΠ η πρότυπη συνεταιριστική βιομηχανία Ξάνθης εισάγει από την Βουλγαρία καπνό για τις ανάγκες της.
Αν υπήρχαν ελληνικά καπνά θα πρότεινα να απελευθερωθεί το κάπνισμα. Να διπλασιαζόταν ή να τριπλασιαζόταν ο φόρος καπνού και τα ασφαλιστικά ταμεία να μην καλύπτουν ασθένειες που έχουν αιτία το κάπνισμα αποδειγμένα (και τους παθητικούς καπνιστές).
Τώρα πρέπει να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα. Να απαγορευτεί τελείως το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού. Δεν κατάλαβα δηλαδή: Γιατί κινδινεύω αν πάω στο καφέ που συχνάζω και καπνίζουν (με τον άριστο εξαερισμό που μπορεί να επιβάλει το κράτος για να δώσει την άδεια να καπνίζουν) και να μη κινδινεύω στο σπίτι ενός φίλου μου ή φίλης μου που θα πάω για μια επίσκεψη ή να δω έναν ποδοσφαιρικό αγώνα
Αυτά που κάνουν είναι ημίμετρα. Τι φοβούνται; Μην φωνάζουν και οι ψιλικατζήδες και περιπτεράδες (που φωνάζουν ήδη); Λες και λογαριάζουν πολύ την θέληση και την τσέπη του Ελληνικού λαού.
Τις μεγάλες τσιγαροβιομηχανίες σκέφτονται (οπως τους τοκογλύφους που μας δανείσαν) Να έχουν και την πίτα ολόκληρη (έσοδα για τις καπνοβιομηχανίες) και τον σκύλο χορτάτο (ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ σκέφτονται την υγεία των Ελλήνων και τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, που ρημάξαν οι πολιτικες τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου