Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

To χρέος των Γερμανών προς την Ελλάδα

Πήρε απόφαση το υπουργικό συμβούλιο να κάνει αίτημα παρέμβασης στο δικαστήριο της Χάγης που θα συνεδριάσει για αποζημιώσεις στη σφαγή του Διστόμου. Και μπράβο τους.
Και θα τους πω πιο μεγάλο μπράβο αν θέσουν θέμα με τις αποζημιώσεις που μας οφείλει η Γερμανία. Και μας οφείλει ουκ ολίγα.
Ξεχρεώνουμε τους τοκογλύφους και μας μένει ένα σοβαρό ποσόν να κάνουμε επανεκίνηση.
Μιλάμε για: το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο που ανήλθε στο ύψος των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) ποσό το οποίο με βάση στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας μεταφράζεται σε 54 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς τους τόκους.
Μιλάμε για: Τα δώρα των "δωσίλογων Ελλήνων" στους Γερμανούς, που φυσικά τα έπαιρναν από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, αφορά τη ληστεία που έκαναν από τα μουσεία οι Γερμανοί Αρχαιολόγοι και μία τρίτη κατηγορία αφορά τις παράνομες και μυστικές αρχαιολογικές ανασκαφές που έκαναν οι Γερμανοί αρχαιολόγοι χωρίς την παρουσία της ελληνικής αρχαιολογικής υπηρεσίας
Και τέλος μιλαμε για την καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας. Στο Παρίσι το 1945, αμέσως μετά την κατάρρευση των δυνάμεων του Άξονα, η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων 100 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα. Το ποσό αυτό, επίσης με βάση τη μετατροπή και τα στοιχεία που έδωσε στην επιτροπή η Τράπεζα της Ελλάδας, μεταφράζεται σε 108 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς τους τόκους.
Τα παραπάνω ανέφερε στην χθεσινή «πρώτη γραμμή» της τηλεόρασης του Σκάι ο κ. Μανώλης Γλέζος
Ακόμη ανέφερε: «Ανάλογες αποζημιώσεις είχε επιδικάσει η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για όλες τις χώρες του Άξονα και συγκεκριμένα για τη χώρα μας υπήρξε επιδίκαση αποζημιώσεων στη Βουλγαρία και την Ιταλία, χώρες οι οποίες σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο αποπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους. "Η Ιταλία και Βουλγαρία τα πλήρωσαν μπορεί να ήταν λίγα αλλά τα πλήρωσαν και το λογικό ερώτημα είναι θα "βλέπανε" ποτέ οι Ιταλοί και οι Βούλγαροι φασίστες την Ελλάδα εάν δεν ήταν η Γερμανία; Με ποιο δικαίωμα αυτοεξαιρείται η Γερμανία όταν οι κολαούζοι της πλήρωσαν;"»
Το καταγεγραμμένο χρέος των Γερμανών ανέρχεται χωρίς τους τόκους στα 162 δις. ευρώ ενώ με τους τόκους ο πρώτος χρονολογικά, ίσως, αντιστασιακός το ανεβάζει στο 1,5 τρισ ευρώ.
Εγώ δε τα θέλω αυτά τα λεφτά από την κ. Μερκελ. Αρκεί να τα βρει με «τις αγορές» και να μας ξεχρεώσει (και να κάνουμε και στις σχέσεις μας με την Ευρώπη Restart)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου