Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Εξεταστική για την οικονομία τώρα
από το 1980; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Η παρουσία του εκεί σχολιάστηκε γενικά θετικά. Αν και δεν είδα την συνέντευξη τύπου, έμαθα για το βίντεο με το οποίο ξεκίνησε που ήταν το «λεφτά υπάρχουν» και οι κατηγόριες προς το ΔΝΤ από τον πρωθυπουργό μας πριν ζητήσει την συνδρομή του.
Εβαλε τον κ. Καραμανλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας λέγοντας ότι ενας ιστορικός πρωθυπουργός θα μιλήσει όταν θέλει. Αποφεύγοντας τον σκόπελο της ερώτησης για το Βατοπέδι.
ΔΕΝ είπε, που θα περίμενα να πει, πως «...το Βατοπέδι δεν είναι μεγάλο σκάνδαλο σε σχέση μ’ αυτό του Χρηματηστηρίου.» Ξέρω πολλούς να καταστράφηκαν οικονομικά την περίοδο 1999 – 2000 και δεν ξέρω κανέναν από το Βατοπέδι ίσως γιατί είμαι πολύ νότια και δεν έχω σχέση με την Χαλκιδική.
Θα συναινέσει λέει για εξετεσταστική για την οικονομία. Αλλά όχι μόνο για την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά από το 1980, μια που το χρέος διογκώθηκε την περίοδο 1980 – 89 και υπήρξε η δημιουργική λογιστική των κυβερνήσεων πριν απ’ αυτή του κ. Καραμανλή.
Στο μόνο που θα συμφωνίσω είναι στην δημιουργική λογιστική. Εγώ θα έβαζα και τα swaps μέσα στο ίδιο σκάνδαλο.
Για την διόγκωση του χρέους δεν θα συμφωνίσω μια που είχαμε το 1980 έναν πάμπτωχο λαό που κάπως θα’ πρεπε να τον βγάλουμε από τη μιζέρια.
Βέβαια μαζί ήρθαν τα σκανδαλάκια με τις αγροτικές επιδοτήσεις που δεν διαχειριστήκαμε σωστά εκατομμύρια εκιου ( ευρωπαϊκή λογιστική μονάδα προάγγελος το euro) που μας έδινε η Ευρώπη όπως και τα εκιού των Πακέτων Ντεκόρ.
Μετά, στα δύσκολα, ήρθε η αποαγροτοποίηση της Ελληνικής οικονομίας. Και καταστρέψαμε έναν τομέα που πήγαινε πολύ μπροστά λόγω των ανθρώπων που την διοικούσαν από το 1981 ως το 2004. Μετά ήταν αργά και ο κ. Χατζηγάκης δεν μπορούσε να κάνει και τίποτε. Η αγροτιά είχε ήδη καταστραφεί.
Να σημειώσω απλά πως υφυπουργός Γεωργίας σε προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Σημίτη, σε περίοδο που αποφασίστηκε η κατάργηση της καλλιέργειας του καπνού στην Ελλάδα ήταν πολιτικός που κατάγεται από καπνοπαραγωγική περιοχή μας.
Περιττό να αναφέρω πως τώρα δεν είναι βουλευτής και η περιοχή έχει βγάλει άλλον υφυπουργό οικονομικής κατεύθνσης, της κυβέρνησης κατοχής που έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου