Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητούν περαίωση; Ναι τους περαιώσουμε

Καλούνται οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κλείσουν τα βιβλία της τελευταίας δεκαετίας (2000 2009). Να περαιώσουν δηλαδή τις περιόδους. Να τις τελειώσουν, αφού δώσουν το κατιτίς τους (είπαμε στόχος είναι τα λεφτά)
Προφανώς τα αδικήματα , και φορολογικά, πάνω τις δεκαετίας παραγράφονται. Βέβαια αυτοί που είναι περαιωμένοι στις περασμένες (του 2004, του 2006 του Ιουνίου 2009) ελέγχονται για το υπόλοιπο της περιόδου.
Τι είναι όμως περαίωση; Δίνοντας κάποια λεφτά δεν ελέγχονται τα φορολογικά αυτά έτη και τα βιβλία κλείνουν ή τα σκίζουμε όπως λεν οι οικονομικοί αρμόδιοι.
Για μένα είναι βραβείο στους φοροφυγάδες γιατί οι τίμιοι επαγγελματίες έχουν πληρώσει στο πολλαπλάσιο το ποσόν αυτό.
Αλήθεια έχει νόημα αυτή η πράξη; Η πρώτη περαίωση έγινε το 1978 και παρατάθηκε ως το 1981. Τη δεύτερη την έκανε 10 χρόνια μετά ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας. Το1994 η επόμενη ενώ ενδιάμεσα είχε προηγηθεί μια άτυπη μια που άλλαξε η κυβέρνηση (Μητσοτάκης γαρ)
Το 2003 ο κ. Απόστολος Φωτιάδης την ονόμασε συνάφεια. Το 2004 ο κ. Αλογοσκούφης ο ίδιος και το 2006 . Κι άλλη και ο κ Παπαθανασίου το 2009. Κι άλλη ο κ Παπακωνσταντίνου τώρα
Εκτός των δύο πρότων που έγιναν λίγο πριν την δεκαετία για τις άλλες δεν βλέπω κανένα λόγο.
Να μη πω ότι κι αυτές, οι περαιώσεις μετά το 1988, είναι από τα μεγάλα στραβά του κράτους που εξ’ αιτίας τους γεμίσαμε φοροφυγάδες.
Αφού τους βράβευαν. Οι τίμιοι έπερναν την μεγαλοπρεπές μετάλιο της ανοιχτής παλάμης με τον τιμητικό τίτλο του μ@λ@κ@. Δεν ξέρω με ποιον ευρωπαϊκό τίτλο αντιστιχεί. Σερ, βαρώνος; κόμης ή μήπως φον;
Τώρα ο κ Παπακωνσταντίνου είναι έτοιμος πάλι να απονείμει παράσημα και να δώσει τίτλους. Μάλιστα οι τίτλοι αυτοί θα έχουν ιδιαίτερη αξία.
Γιατί όσοι φτάσαν ως σήμερα, με τόσες περαιώσεις, και είναι τίμιοι αξίζουν ένα αρχι- μπροστά από τον τίτλο τους.
Θα πάρουν δηλαδή τον τίτλο του αρχιμ@λ@κ@
Τι καθόμαστε εμείς οι ευγενείς; Αξίζει να πω ότι εγώ κέρδισα τον τίτλο με άλλα ίσης αξίας ανδραγαθήματά μου κι όχι με περαίωση.
Δεν τους περαιώνουμε να ησυχάσουμε; ΟΛΟΥΣ

1 σχόλιο:

  1. οταν οι ανηθικοι επιβραβέυονται οι ηθικοι βιαζονται!
    Σε αυτον τον ομαδικο βιασμό των εργαζομένων,ανεργων κλπ επιτελους πρεπει να αντισταθούμε όλοι!

    Δον Τζομπάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή