Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Πείτε μας για τον Τραυλό»

Ό Κώστας Καίσαρης έγραψε στο Goal την Τρίτη στις 7/9 έγραψε τα πράγματα με το όνομά τους (;) κι όχι με αρχικά, όπως «Τα Νέα» το περασμένο Σάββατο 4/9. Το βάζω, όλο το άρθρο, λοιπόν κι εγώ κάτω απ’ τον ίδιο τίτλο. Το βρήκα στην διεύθυνση (http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=49456702 στο internet για τους δύσπιστους)

* * *


ΔΕΝ έχω κανένα πρόβλημα να γράψω ότι ο περιβόητος μάνατζερ Α.Τ. με τα 26 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις είναι ο Αγγελος Τραυλός. Ούτε ότι ο Ρ.D. που είχε βάλει στο λογαριασμό του 175 χιλιάρικα είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Δεν ήταν μόνο μάνατζέρ του ο Τραυλός από τότε που τον είχε πάει από τη Γιουγκοσλαβία στον Πανηλειακό. Είναι και κουμπάροι.
Ο Σ.Κ. που του είχε βάλει επίσης λεφτά δεν είναι ο Σπύρος Καλογιάννης. Είναι ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης ο ποδοσφαιριστής. Οπως επίσης λεφτά του έχει βάλει ο άλλος Κωνσταντινίδης. Ο Παντελής. Με ποδοσφαιριστές θα έχεις πάρε δώσε αν είσαι μάνατζερ. Δεν θα έχεις με βαμβακοπαραγωγούς ή αλιείς μαργαριταριών. Σαφώς κι έχει πάρει λεφτά από τον Ολυμπιακό ο Τραυλός. Μεταγραφές αφορούν τα 236 χιλιάρικα που του είχε βάλει ο Λούβαρης. Και δεν είναι ένας και δυο. Πέρα από τον Τζόρτζεβιτς είναι κι ο Στολτίδης, είναι κι ο Βενετίδης, είναι κι ο Κατεργιαννάκης, είναι και τόσοι άλλοι.
Το αν προκύπτουν φορολογικά αδικήματα θα τα βρει η υπηρεσία. Και στη συνέχεια τα δικαστήρια. Σε βάθος πενταετίας και βλέπουμε. Κι όλοι αυτοί βέβαια που έχουν βάλει λεφτά έχουν ερωτηθεί αρμοδίως. Και κανένας δεν έχει καταθέσει κάτι εναντίον του Τραυλού. Διαβάζοντας το δημοσίευμα όσο και να ψάξεις αναφορές σε παράνομες δραστηριότητες δεν υπάρχουν πουθενά. Και πολύ περισσότερο δεν έχει βγει μέχρι τώρα κανένα πόρισμα και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Εγώ δεν λέω ότι ο Αγγελος είναι άγγελος.
Δεν μπορώ όμως χωρίς στοιχεία να τον εμφανίσω σαν Αλ Καπόνε. Ή μήπως δεν ήταν γνωστό σε όλη την Ελλάδα ότι ο Τραυλός έπαιζε στο Στοίχημα και τις κάλτσες του; Κι όταν κάποιος που παίρνει εφτακόσια ευρώ, κι αν έχει και δουλειά για να τα βρει, ακούει τρία εκατομμύρια γιούρο κέρδη στο Στοίχημα σαλτάρει. Είναι πρόκληση. Σαν διαδικασία όμως είναι 100% νόμιμη. Το ίδιο το κράτος σου δίνει το πλεονέκτημα της φοροαπαλλαγής.
Το ίδιο δεν είχε γίνει και με τον Γιώργο τον Σαλονίκη που επίσης είχε εκατομμύρια ευρώ κέρδη στο στοίχημα; Ολα κρίθηκαν νόμιμα. Και ο Τραυλός, όπως είπαμε, έπαιζε και παίζει. Αλλοι είναι που ξεπλένουν λεφτά με το στοίχημα και τα λαχεία αγοράζοντας τα κερδισμένα δίνοντας το επιπλέον 10%. Το κράτος έχει κάνει τη μαλακία σ’ αυτή την περίπτωση. Που δεν υπολογίζει στο Στοίχημα και τα χαμένα και μετράει μόνο τα κερδισμένα.
Πέντε μήνες έχουν μείνει με την υποψία
ΤΟ κυρίαρχο, όμως, είναι αυτό που είπαμε: Κοντά στους πέντε μήνες, μπορεί και παραπάνω, είναι αυτή η ιστορία. Ανοίξανε λογαριασμούς, πήρανε καταθέσεις από πολλούς και με βάση πάντα το δημοσίευμα δεν υπάρχει εμπλοκή σε παράνομη δραστηριότητα. Σε στημένα παιχνίδια, σε μαύρα λεφτά από στοίχημα σε μπουκ, εξαγωγή συναλλάγματος για τζόγο στα «κινέζικα».
Οι αρχές λοιπόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα «υποψιάζονται συμμετοχή σε ''προκαθορισμένο'' στοίχημα». Οτι δηλαδή έστηνε παιχνίδια. Πέντε μήνες όμως έχουνε μείνει με την υποψία. Δεν είχαν βέβαια κανένα πρόβλημα να τα βγάλουν όλα στη φόρα. Σε μια υπόθεση που δεν είναι καν σαν του Τόλη Βόσκοπουλου. Που αποδειγμένα είχε χρέη στην Εφορία και καταδίκες σε πρώτο βαθμό.
Για ευνόητους λόγους τα αρχικά του (πρώην) ποδοσφαιριστή Θ.Ζ. που έχει βάλει λεφτά στο λογαριασμό του Τραυλού δεν δημοσιεύτηκαν.
-Observer- -
Επαιξε μπάλα η Εθνική;
ΤΙ χαμπάρια μάστορα στην εθνική ομάδα; Οχι του μπάσκετ, που γύρισε τα πίσω μπρος από την Τουρκία με την ουρά κάτω από τα σκέλια. Για την Εθνική του ποδοσφαίρου μιλάμε. Με την εικόνα που είχε την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη με τη Γεωργία τι ψάρια μπορεί να πιάσει σήμερα στο Ζάγκρεμπ; Ιδού, λοιπόν, που δεν είναι τόσο εύκολο. Εύκολο το είχε κάνει ο Ρεχάγκελ.
Να κερδίζει τις μικρές ομάδες έστω και με μισό-μηδέν. Ετσι έπαιρνε τις προκρίσεις στα Γιούρο και στο Μουντιάλ. Εύκολο το θεωρούσανε βέβαια και οι δημοσιογράφοι. Γι’ αυτό και είχανε αγαναχτήσει: «Δεν αρκούν τα αποτελέσματα. Θέλουμε να βλέπουμε και μπάλα. Ο Γερμανός υποτιμάει το ταλέντο του Ελληνα ποδοσφαιριστή». Κι αφήνω στην άκρη το αποτέλεσμα με τη Γεωργία. Επαιξε μπάλα η εθνική ομάδα; Επαιξε ποδόσφαιρο;
Εύκολη ήταν η κριτική στον Ρεχάγκελ
ΕΝΝΙΑ φορές στις δέκα έψαχνε το γκολ με γιόμες τριάντα και σαράντα μέτρων. Δεν θέλω να αδικήσω τον Σάντος. Οι περισσότεροι από τους εγχώριους διεθνείς δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ειδικότερα τα χαφ. Ο Κατσουράνης δείχνει με τα χέρια στους άλλους τι πρέπει να κάνουν, ο Καραγκούνης μπερδεύεται και τσαλαβουτάει κι ο Νίνης δεν μπορεί να ολοκληρώσει μία προσπάθεια. Πράγματι, λοιπόν, δεν είναι εύκολο.
Εύκολη ήταν τόσα χρόνια η κριτική στον Ρεχάγκελ. Κι εξίσου εύκολη η αποθέωση στον Σάντος. Επειδή πάει στα γήπεδα και βλέπει παιχνίδια. Κι επειδή βλέπει τους παίχτες να παίζουνε τι αλλάζει; Το μοναδικό που άλλαξε είναι ότι έμειναν εκτός ομάδας ο Πατσατσόγλου κι ο Χαριστέας και κληθήκανε ο Καφές κι ο Κονέ. Μέχρι και το 4-4-2 που πήγε να εφαρμόσει το κατάργησε. Ξαναλέω λοιπόν για μια ακόμα φορά: Δεν είναι εύκολο. Εύκολο νομίζανε ότι είναι οι δημοσιογράφοι.
Δουλειά του κράτους δεν είναι να δίνει
ΤΟ ότι ο Τραυλός ήταν στο στόχαστρο και στο σημάδι ήταν γνωστό στην πιάτσα εδώ και χρόνια. Κι όχι μόνο από υπηρεσίες εντός Ελλάδας. Και πολύ καλά βέβαια κάνανε που τον ψάξανε. Οπως, βέβαια, οφείλουν να τους ψάχνουν όλους. Και τους Τζοχατζόπουλους πριν αρχίσει ο Ακης να αγοράζει τα ακίνητα λες και είναι καραμέλες και σοκολάτες. Δεν μπορείς όμως να βγάζεις ανθρώπους στη σέντρα πριν καν τελειώσει η έρευνα, πριν συνταχθεί πόρισμα, πριν απαγγελθούν κατηγορίες.
Στη μέση, βέβαια, μπαίνουν και οι πολιτικές φιλοδοξίες. Από εφοριακός ξεκίνησε ο Μακρυπίδης κι έγινε βουλευτής. Σήμερα μπορεί να είναι κάποιος άλλος που να θέλει να κάνει πολιτική καριέρα, κάνοντας επίδειξη έργου και πιάνοντας άκρες με δημοσιογραφικά συγκροτήματα. Υπάρχει δηλαδή άλλος μάνατζερ με αρχικά Α.Τ.; Κανένας. Μόνο ο Αγγελος Τραυλός. Κι επαναλαμβάνω: Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε άγιοι υπάρχουνε ούτε άγγελοι. Αρκετά είναι τα κατακάθια. Και σαν κράτος οφείλεις να τους παρακολουθείς και να τους ελέγχεις.
Αλλο αυτό όμως κι άλλο να μοιράζεις σαν φέιγ βολάν τις φωτοτυπίες του φακέλου. Να δημιουργείς ένα "μπαμ" για δήθεν ξέπλυμα χρημάτων και στημένα παιχνίδια κι όταν διαβάζεις τα ψιλά γράμματα να βλέπεις κατοσταριές και διακοσαριές χιλιάδες από ποδοσφαιριστές σε μάνατζερ. Δεν λέω ότι αν αποδειχθούν αυτά δεν αποτελούν αδικήματα που πρέπει να τιμωρηθούν. Πρώτα όμως κάνεις σωστά τη δουλειά σου, την τελειώνεις, βγάζεις το πόρισμά σου κι ύστερα τρέχεις για να το δώσεις στις εφημερίδες και να πανηγυρίζεις.
Κι αν είσαι σωστός τον Τραυλό και τον κάθε Τραυλό οφείλεις να τον ψάχνεις κάθε χρόνο. Οχι με καθυστέρηση δεκαετίας. Ολη η Ελλάδα ήξερε ότι είναι ο Νο 1 μάνατζερ. Και σε εποχές, μάλιστα, που τα συμβόλαια ήταν εκατομμυρίων ευρώ. Οχι σαν σήμερα που οι προμήθειες είναι στα είκοσι και στα είκοσι πέντε χιλιάρικα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, κανένας δεν έχει δικαίωμα να διασύρει ανθρώπους. Και πολύ περισσότερο το κράτος. Δουλειά του κράτους είναι να συλλέγει στοιχεία. Οχι να δίνει. Χαίρετε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν τελεσφορήσουν οι τελευταίες εξελίξεις, ο Ν.Κ. τα είκοσι χιλιάρικα για τον μισθό του Σεπτεμβρίου θα τα πάρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου