Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Δυστυχώς χρειάζονται επεισόδια
για να "παίξουν" στην TV

Λένε, κι εγώ μέσα σ’ αυτούς, να μην κάνουν επεισόδια οι διαδηλωτές. Να διαδηλώνουν ήσυχα και με τάξη τις διαφωνίες τους. Να μη γίνονται ζημιές στην ξένη περιουσία.
Ο φίλος μου ο Τόλης βέβαια που ανήκει ιδεολογικά στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά λέει για τις ομάδες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στις διαδηλώσεις.
«Είναι ήσυχοι φωνάζοντας τα συνθήματά τους. Δεν κάνουν ποτέ επεισόδια. Είναι σαν να κάνουν παρέλαση»
Του εξήγησα ότι διαφωνώ. Ότι τη βρίσκω πολύ σωστή αυτή την παρέλαση. Τονίζουν τις διαφωνίες τους και γλιτώνουν από το μένος τους αυτοκίνητα, βιτρίνες και τόσα άλλα υλικά αγαθά.
Ήρθαν οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου. Ανέβηκε ο πρωθυπουργός μας στην Θεσσαλονίκη μα εγκαινιάσει την ΔΕΘ.
Μαζί του ανέβηκε και χιλιάδες κόσμου να διαδηλώσει την διαφωνία του με την χούντα του ΔοΝηΤη.
Και διαδήλωσε ήσυχα χωρίς επεισόδια.
Όμως τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού δεν έδειξαν τίποτε.
Σαν να μην υπήρχαν οι διαδηλωτές.
Απλά μάθαμε, από δημοσιογράφους, πως διέκοψε κάποιος την ομιλία του πρωθυπουργού και είπε: «Είμαι ο Χριστός και ήρθα να σας σώσω»
Τώρα πως το είπε; Ειρωνικά; Ήταν ο τρελός του της πόλης; Εννοούσε τον πρωθυπουργό μας τρελό, και λέει πως ήρθε να μας σώσει;
Δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί ήταν μόνο η κρατική τηλεόραση μέσα στο «Βελίδιο» και δε μετέδωσε την σκηνή.

Ευτυχώς στη συνέντευξη τύπου της Κυριακής ήταν όλα τα κανάλια και μεταδόθηκε όλη η συνέντευξη (αν και ήταν προγραμματισμένη για μια ώρα έγινε δυόμισι)
Κι έτσι είδε όλος ο κόσμος να τον επιτίθενται φραστικά δημοσιογράφοι διαφόρων εντύπων. Ο ίδιος στις απαντήσεις του το έριξε στο τσάμικο ως μαστουρωμένος, όπως μου είπε φίλος που απορούσε για την αντοχή του να ακούσει τόσες μπουρδολογίες και βλακείες μαζεμένες.
Ευτυχώς υπήρχε και ο 48χρονος ακτινολόγος κ. Στέργιος Πραπεβέζης (Η πλάκα είναι πως έψαξα αρκετά να βρω το όνομά του, αν και πρέπει κάπου να το άκουσα) που έριξε στον κ. Παπανδρέου το παπούτσι.
Μετά σκύλιασε το Mega. (ερωτήσεις και, υποθετικές απαντήσεις σύμφωνα με τα γεγοτα του σε ερωτήματα «δημοσιογράφων» του σταθμού στις πολλές επιθέσεις που κάναν στον κ. Πραπεβέζη σε παράθυρα των ειδήσεων κι ενημερωτικής εκπομπής) Ποιος είσαι;, τον ρώτησαν. Χουντικός; Από το κόμμα του του κ. Παπαθεμελή; Τι κάνατε το ’67 στη Χούντα; Έπαιζα, μια που ήταν 6 ετών.
Σε έβγαλε το BBC, πως το έμαθε; Βγάλαμε φειγ βολάν και το δημοσιεύσαμε και το ίντερνετ εσείς πως δεν τα μάθατε; (Η ερώτηση αυτή που βάζω στο στόμα του κ. Παπαβέζη έγινε τη Δευτέρα το πρωί από την κ. Τσαπανίδου υπό μορφή απορίας)
Δεν μας ενδιαφέρουν τα αντικυβερνητικά θα μπορούσε να απαντήσει η κ. Τρέμη ή οι κ.κ Πρετεντέρης και Καψης.
Τέτοια κι άλλα πολλά ρωτήθηκαν από το Megaλο κανάλι αλλά ειπώθηκαν και από το Alter και τους κ.κ. Χατζηνικολάου και Μακρή που συναγωνιζόταν, τα δύο καναλια, ποιος θα πρωτοπρωτοστατήσει.
Την πλήρωσε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος που «έφαγε τις ψιλές του» από φορτηγατζήδες να δηλώσουν απ’ ότι κατάλαβα κι αυτοί την παρουσία τους.
Αφού επισημάνω πως τα κατάφεραν θα του πω το «συγγνώμη κ. Μίχαλε αλλά το κάναν μια που έπρεπε να ακουστούν» που θα έλεγε κάθε φορτηγατζής που ήταν μπροστά στο «Μακεδονία Παλάς» το Σάββατο.
Κι εδώ να αναθεωρήσω. Τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού που έχουμε ΜΟΝΟ και που ΜΟΝΟ αν γίνονται επεισόδια και ασχήμιες μεταδίδουν κάτι είναι πολύ σωστή η αποχή πως «δεν πρέπει να κάνουμε μόνο παρέλαση αλλά να δείχνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου