Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία! (να πληρώσει και η γάτα)


Την Κυριακή το βράδυ συναντήθηκα τυχαία με τρεις φίλους που είχα καιρό να δω.
Πήγαμε λοιπόν σε γνωστό ψητοπωλείο και πήραμε ψητό να φάμε να θυμηθούμε τα παλιά και να πούμε νέα μας. Όχι πολύ ένα τέταρτο (250 γρ.) ο καθένας. Πήραμε και τις σαλατούλες τις πατατούλες χτυπήσαμε και τα κρασάκια μας (αυτά ήταν μπόλικα).
Αυτό που μας άρεσε ήταν όμως το άλλο. Μία κάτασπρη γατούλα περιφερόταν στα πόδια μας. Στη φωτό δεν είναι η Μαρίκα αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να'ναι στη πρασινάδα και τα λουλούδια της ψησταριάς ενώ ο σερβιτόρος ο Νικήτας, άφηνε την παραγγελία στο τραπέζι μας.
Της ρίχναμε καμιά σκέπη. Κανένα πάχος. Αυτό που μας εντυπωσίασε όμως ήταν πως τρελαινόταν για τις ντομάτες. Ναι αιλουροειδές ζώο να τρελαίνεται να τρώει ντοματούλες, Ήταν όπως μάθαμε η Μαρίκα,η γατούλα του γείτονα εκεί το Βασίλη.
Ήρθε τέλος η ώρα της «λυπητερής»
70 € λέει ο Νικήτας, με την απόδειξη ανα χείρας
- Μα;
- Τόσο οι πατάτες τόσο οι σαλάτες τόσο τα κρασιά τόσο το ψητό.
- Μα, ρίχναμε και στη Μαρίκα. Να πληρώσει ο κυρ Βασίλης 20 €, μια που μιλούσε με τον καταστηματαρχη και η γατούλα την είχε κάνει. Φανταστήκαμε λόγω της παρουσίας 2-3 αλητόγατων στην ευρύτερη περιοχή.
- 20 € μα τι λέτε; Κι έτσι νά ‘ναι έστω δεν το κάνατε επειδή σας ευχαριστούσε αλλά να μην σας επιτεθεί, σε σας ή στο ψητό δεν είναι πολλά για λίγα πάχη που ουσιαστικά θα τ’ αφήνατε;
- Τι λες Νικήτα; Εκτός ότι είχαμε και το απίστευτο να τρώει και τοματούλες, δεν είδες τι λέει ο κ Πάγκαλος; Κι δείχνει ο Γιάννης μια Κυριακάτικη που μόλις είχε αγοράσει.
«Τα λεφτά τα φάγαμε μαζί έγραφε. Εμείς που σας διορίζαμε και σεις που το εκμεταλλευόσασταν»
Τώρα τι λες; Δεν είναι λίγα τα 20 € που λέμε να πληρώσει ο κ. Βασίλης; Η γατούλα έφαγε ένα σωρό κρέας. Άσε που τρελάθηκε με τη ντομάτα. Άλλα τίμησε και την φέτα.
Μας κοίταξε ο Νικήτας και μας σιχτίρισε.
Βρε απατεώνες, βρε λαμόγια τι λέτε; Εσείς περιδρομιάζατε εδώ πέρα τόσες ώρες και μπεκροπίνατε κρασοκανάτες και το ζωντανό βάζετε να πληρώσει διπλά από τον καθένα σας;
Επειδή μας είχε χτυπήσει το κρασί δεν μπορέσαμε να του εξηγήσουμε την Παγκάλο λογική, δηλαδή πώς ενώ φάγαμε μαζί τα λεφτά με αναλογία 10 (των πολιτικών) προς ένα (του λαού) τα βάρη πέφτουν 100 (του λαού) προς ένα (για τους πολιτικούς ¨
Και φυσικά δεν ζήτησε τίποτε απ’ τον κυρ Βασίλη κι εμείς επικηρυχτήκαμε στη συγκεκριμένη γειτονιά.
Βέβαια διαμαρτυρόμαστε σ’ όποιον μας κατηγορεί για το περιστατικό, όταν το μάθει. Με τη Μαρίκα τη γάτα φάγαμε το ψητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου