Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Υπάρχουν ακόμη Stage και μάλιστα
τους καθυστερούν τα λεφτά

Από τον Ιούνιο έχουν να πληρωθούν τα παιδιά των stage. Είναι βλέπετε τόσο μεγάλο το ποσό που το κράτος τους καθυστερεί τα τεράστια αυτά ποσά.
Τη θυμάστε την ιστορία με τα stage ε;
Είναι πρόγραμμα που βάζαν νέους στο Δημόσιο για 18 μήνες στο δημόσιο, ανασφάλιστους με μικρό μισθό για εκπαίδευση. Αυτά τα 18μηνα ανανεωνόταν και ξαναανανεωνόταν μέχρι κάποια στιγμή, αφού δίναν και «μόρια» στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όταν πολύ σπάνια έβγαζαν για τη συγκεκριμένη θέση, μονιμοποιούνταν.
Την τελευταία μονιμοποίηση την έκανε ο κ. Καραμανλής το 2004 μόλις εκλέχτηκε και μάλιστα «όλους όσους εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκέις ανάγκες». Με το που βγήκε η Νέα Δημοκρατία εξακολούθησε αυτή «την φάμπρικα» αφού ήταν κάτι που το καθιέρωσε το «σύστημα Σημίτη» και τι καταργείτε στην Ελλάδα απ’ αυτά που βολεύουν;
Έβαζε λοιπόν στα stage κι έβαζε. Κέρδισε και τις εκλογές του 2007 και συνέχισε να βάζει μήπως και μπει στο δημόσιο κανείς οπαδός της Νέας Δημοκρατίας.
Η πρώτη δουλεία που έκανε ο κ. Παπανδρέου ήταν να απολύσει αυτούς που μπήκαν με stage μετά την προκήρυξη των εκλογών του 2009 και να κατργήσει αυτόν τον θεσμό.
Μείναν όμως άνθρωποι σε προγράμματα που «τρέχαν» και κάποιοι κάναν προσφυγές στην δικαιοσύνη για την κατάσταση που επικρατεί. Είμαστε ανασφάλιστοι λένε τα παιδιά, ο μισθός μας είναι πιο μικρός από τον βασικό, δεν είναι εκπαίδευση αυτό μια που τελειώσαμε τον χρόνο της μαθητείας κλπ.
Τους δικαίωσε πρόσφατα το πρωτοδικείο Πειραιά.
Έμαθα ότι τα προβλήματα με την πενιχρή μισθοδοσία τα έχουν μετά τις τελευταίες εκλογές. Φαντάζομαι πως κάποιος την περίμενε αυτή την εξέλιξη μια που το ΠΑΣΟΚ έχει δυο πρωτοκλασάτα στελέχη συνταγματολόγους (που δεν ενημερώσαν τον κ. Παπανδρέου για την συνταγματικότητα του μνημονίου ή μήπως το κάναν;).
Αρχίσαν λοιπόν αυτά τα καμώματα, μήπως παραιτηθούν από τη θέση ή δεν προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Σου λέει αντέχουν με ελάχιστο μισθό; κάτσε να τον κόψουμε τελείως να μάθουν αυτοί. Να δουν τι θα πάθουν.
Αλήθεια αν ένας ιδιώτης δεν πληρώσει για τέσσερις μήνες έναν εργαζόμενο δεν έχει επιπτώσεις; Το κράτός; Μήπως κάποιος πρέπει να προδσφήγει στην δικαιοσύνη συνδυάζοντας την μη καταβολή της μισθοδοσίας με όλα αυτά που δικαίωσε το πρωτοδικείο Πειραιά;

1 σχόλιο: