Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η ύφεση στην Ελλάδα ήρθε. Από το 2002

Στις χθεσινές εκπομπές λόγου ειρωνευόταν την κ. Πετραλιά που έλεγε ότι η κρίση στην Ελλάδα για την ώρα είναι ψυχολογική και οι απολύσεις που γίνονται ήταν προγραμματισμένες. Η κ. Πετραλιά είπε την μισή αλήθεια.
Πράγματι η κρίση στη χώρα μας είναι ακόμη ψυχολογική. Μας λένε για δικαιολογία την υποτιθέμενη κρίση, στην Ελλάδα πάντα για έξω δεν μπορώ να ξέρω, για να επιβάλουν δυσμενή μέτρα. ΟΛΟΙ.
Οι έμποροι ανεβάζουν τις τιμές, οι επιχειρηματίες κάνουν μειώσεις προσωπικού ή προτείνουν ελαστικό ωράριο με την απειλή της απόλυσης κλπ.
Η ύφεση όμως κατά την γνώμη μου στη χώρα μας έχει έρθει πολύ νωρίτερα. Το 2002 με την έλευση του Ευρώ. Δε μας έμαθε η τότε εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Σημίτη για την αξία του νομίσματος.
Εν μία νυκτί οι τιμές στα βασικά αγαθά τριπλασιάστηκαν. Το μπουκαλάκι νερού στο περίπτερο είναι κλασική περίπτωση που από 50 δραχμές πήγαν αμέσως 50 λεπτά του Ευρώ. Όσο για το τι πέρνουμε; Εγινε απλά μετατροπή των μισθων και των αμοιβών σε Ευρω.
Λένε όλοι ανερυθρίαστα για γενιά των 700 ευρώ. Είναι λίγα 700 ευρώ ε? Είναι σε δραχμές 238.525 λίγα είναι. Ο φυσικοθεραπευτής μου που χρειάσθηκε να πάω, παίρνει από το ταμείο 3 ευρώ τη συνεδρία και συμπληρώνω τα υπόλοιπα 25 να φτάσει τα 30 που χώνει. (Μου κάνει κι έκπτωση 2 ευρώ)
Και τι έκανε ο πρωθυπουργός μας; Έβαλε τον εσωκομματικό του αντίπαλο κ Κουλούρη υπουργό και το έβαλε να τρέχει στις λαϊκές λες κι εκεί ήταν η ακρίβεια. Ενώ τα Σούπερ Μάρκετ αλωνίζαν και δεν πήγαινε εκεί, όπως το καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ο φοβερός νόμος να απαγορεύεται η τηλεοπτική κάμερα μέσα σ’ αυτά. Την πληρώναν λοιπόν οι φουκαριάρηδες οι παραγωγοί που πουλούσαν πιο ακριβά σ΄αυτες, απ’ ότι θα τα πουλούσαν στους μεσάζοντες.
Αν λοιπόν η ύφεση είναι μπροστά τι μας περιμένει; Και ποιος θα μας σώσει αυτοί που τη δημιούργησαν, (κατά τη γνώμη μου πάντα) με νέο αρχηγό.
«Γιώργο άλλαξε τα όλα» φώναζε πολύ σωστά ο κ . Καφετζόπουλος. Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής, έχει έξω τους Σημίτη και Παπαντωνίου. Αλλά μόνο αυτούς; Δυστυχώς είναι πολλά λαμόγια ακόμη μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου